Η σπάνια συνέντευξη της συζύγου του Γρίβα – Τι της είπε πριν ξεκινήσει ο αγώνας της ΕΟΚΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η σπάνια συνέντευξη της συζύγου του Γρίβα – Τι της είπε πριν ξεκινήσει ο αγώνας της ΕΟΚΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Δεν μου αρέσει η δημοσιότητα. Θα σας μιλήσω για τον Στρατηγό –τον άντρα μου – αλλά για μένα να μη γράψετε ούτε λέξη!».

Ήταν λίγο μετά το τέλος του Αγώνα και την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου, όταν ο δημοσιογράφος του ελληνικού περιοδικού «ΕΙΚΟΝΕΣ», Παναγιώτης Ν. Ευστρατίου, λάμβανε την αμετάκλητη απόφαση της Βασιλικής Ντέκα ή κυρίας Διγενή, όπως την γνώριζαν στη γειτονιά, να μην αναφέρει πολλά για τον εαυτό της.

Της γυναίκας πίσω από τον Γρίβα που ο κόσμος δεν γνώρισε και που περίμενε στωικά τον σύζυγό της επί πέντε χρόνια να γυρίσει πίσω.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.