Γιατί έμεινε από καύσιμα το ελικόπτερο που ασκούσε τον συντονισμό στο Μάτι

Γιατί έμεινε από καύσιμα το ελικόπτερο που ασκούσε τον συντονισμό στο Μάτι

Μία από τις 7 αεροδιακομιδές ασθενών που έγιναν τον «μαύρο» Ιούλη του 2018, με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, μία ημέρα πριν την τραγωδία στο Μάτι, σε συνδυασμό με μία περιπολία πάνω από την Σκιάθο, αποτέλεσε την αφορμή το ελικόπτερο ΒΚ 117-AC με κωδικό ΦΛΟΓΑ 10 παρατήρησης και συντονισμού των επίγειων δυνάμεων να μείνει από καύσιμα μετά από πτήση 15 λεπτών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, τις κρίσιμες στιγμές της φωτιάς στο Ναού Πεντέλης, από αέρος, σύμφωνα με τεχνική έκθεση, επιχείρησε μόνο ένα S-64 (ERICSSON), το οποίο στις 17:15 έδωσε την πρώτη εικόνα επικινδυνότητα της πυρκαγιάς και ήταν το μοναδικό μέχρι τις 17:45 που επιχειρούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το δεύτερο πτητικό μέσο που πέταξε ήταν ένα Super Puma με κάδο, που έφθασε στις 19:00 όταν η φωτιά είχε μπει στο Μάτι και επιχείρησε μέχρι τις 20:50.

Το κρίσιμο χρονικό διάστημα, από τις 17:15 έως 17:30 χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο ΒΚ 117-AC με κωδικό ΦΛΟΓΑ 10, ως συντονιστικό των επίγειων δυνάμεων, χωρίς Αρχηγό ή Υπαρχηγό στο πλήρωμα. Αυτό το ελικόπτερο την προηγούμενη μέρα είχε χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά τραυματία στην Θεσσαλονίκη και την ημέρα της πυρκαγιάς περιπολούσε στην Σκόπελο, όταν κλήθηκε να πάει Μάτι. Στις 17:30 εγκατέλειψε το πεδίο της μάχης επιστρέφοντας στο Αεροδρόμιο της Ελευσίνας για ανεφοδιασμό, όπου προσγειώνεται στις 17:55. Ήταν ένα κενό και μοιραίο χρονικό διάστημα χωρίς κανέναν συντονισμό των επίγειων δυνάμεων από αέρος.

ΠΗΓΗ: reader.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιμένει σε δύο κράτη ο Τατάρ - Αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη

Επιμένει σε δύο κράτη ο Τατάρ - Αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη

Αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής από τα κατεχόμενα για την Νέα Υόρκη ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, όπου απόψε (τοπική ώρα ΗΠΑ) θα δει τον ΓΓ του ΟΗΕ κι αύριο το μεσημέρι (τοπική ώρα) θα συμμετάσχει στην άτυπη τριμερή συνάντηση που συγκάλεσε ο κ. Γκουτέρες. Ο κ. Τατάρ θα επιστρέψει στα κατεχόμενα την Κυριακή κι έχει προγραμματισμένες δηλώσεις μετά τις συναντήσεις, αλλά και κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE