ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δύο προϊόντα κινεζικής κατασκευής δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και για αυτό έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) περί ακατάλληλων προϊόντων ενός της κοινοτικής αγοράς.

Ανακοίνωση από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει ότι το πρώτο προϊόν είναι "μηχανή κοπής ξύλων, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Timco Tools, με ονομασία Pikahalkomakone 7 Ton / 51cm, με τύπο / αριθμό μοντέλου WP-7N, με άγνωστο γραμμικό κωδικό παρτίδας, η οποία εντοπίστηκε στη Φιλανδία και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα, ο διακόπτης χειρισμού με δύο χέρια δεν λειτουργεί ορθά και ο χειριστής μπορεί να θέσει το μηχάνημα σε λειτουργία με ένα χέρι μόνο, ενώ το δεύτερο να είναι πολύ κοντά στο κοπτικό εργαλείο, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού.

Ο εισαγωγέας/διανομέας ανακάλεσε το προϊόν από τους τελικούς χρήστες. Ακολουθεί φωτογραφία του προϊόντος.

Το δεύτερο προϊόν είναι χύτρα ταχύτητας και πάλι κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας, ARTHUR MARTIN, ονομασίας Clic Clac Set Autocuiseur poignees rabattable, με τύπο/αριθμό μοντέλου AM2240 4 litres AM2240 7litres, με γραμμικό κωδικό παρτίδας, 3508510022552 η οποία εντοπίστηκε στην Γαλλία και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία, που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας του εξοπλισμού υπό πίεση.

Συγκεκριμένα, το καπάκι της χύτρας είναι δυνατόν να ανοίξει, ενώ αυτή είναι υπό πίεση και ο χρήστης μπορεί να υποστεί εγκαύματα από τον ατμό, ενώ το υγρό που μπορεί να διαρρεύσει από την χύτρα μπορεί να σβήσει τη φλόγα της μαγειρικής εστίας, με συνέπεια τη διαφυγή υγραερίου.

Ο εισαγωγέας/διανομέας ανακάλεσε το προϊόν από τους τελικούς χρήστες και οι δημόσιες Αρχές της Γαλλίας προχώρησαν στην καταστροφή του προϊόντος. Ακολουθεί φωτογραφία του προϊόντος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top