ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεολόγου: «Δικαιότερες εμπορικές συμφωνίες για να επιτευχθούν οι στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Θεολόγου: «Δικαιότερες εμπορικές συμφωνίες για να επιτευχθούν οι στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Προκειμένου να επιτευχθούν οι καθολικοί και πολυμερείς Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθούν νέες, διεθνείς και δικαιότερες οικονομικές δεσμεύσεις και εμπορικές συμφωνίες οι οποίες να διευκολύνουν το εμπόριο μεταξύ κρατών, σε ισότιμη και χωρίς περιορισμούς βάση. ανέφερε η Βουλευτής Αννα Θεολόγου, σε παρέμβαση στις εργασίες της 139ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στη Γενεύη.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η κ.Θεολόγου ανέφερε ότι η επίτευξη των καθορισθέντων Στόχων για την εφαρμογή της Ατζέντας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, οι οποίοι αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ άλλων τη φτώχεια, την επισιτιστική ασφάλεια, τους φυσικούς πόρους, την οικονομική ισότητα, την εκβιομηχάνιση και την καινοτομία, προυποθέτει τη δημιουργία ενός ζωντανού και υγιούς πλαισίου πολιτικών, ιδιαίτερα σε σχέση με το δίκαιο εμπόριο και τις επενδύσεις.

Ανέφερε ακόμη ότι σε αντίθεση με το παρελθόν και την παγκοσμιοποίηση του ελεύθερου εμπορίου, που στόχο είχε την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία όλων των εθνών, η  σημερινή υιοθέτηση μέτρων εμπορικού προστατευτισμού, τα οποία εκδηλώνονται με την επιβολή δασμών, προκειμένου να τερματιστούν οι εισαγωγές από άλλες χώρες και αγορές του εξωτερικού, αποτελεί σοβαρό πισωγύρισμα.

Ο εμπορικός προστατευτισμός, είπε η Βουλευτής, εξυπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα των πιο ισχυρών κρατών, υπονομεύοντας τις προσπάθειες για επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, τους οποίους έχουν υπογράψει και δεσμευτεί να εφαρμόσουν τα κράτη αυτά και η  «ανωμαλία» αυτή καταδεικνύει τις υπάρχουσες ελλείψεις στο πλαίσιο διαχείρισης του διεθνούς εμπορίου και την ανάγκη εξέτασης εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισής τους, όπως είναι οι πολυμερείς διαπραγματεύσεις και οι περιφερειακές συμφωνίες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top