ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: Έξι ανήλικα πρόσωπα τις τελευταίες μέρες πρωταγωνίστησαν στο αστυνομικό ρεπορτάζ

ΚΥΠΡΟΣ: Έξι ανήλικα πρόσωπα τις τελευταίες μέρες πρωταγωνίστησαν στο αστυνομικό ρεπορτάζ

‘Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε... γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε.'

Του Χρίστου Ζήνωνος

Σε αυτή τη φράση του Μάνου Χατζηδάκι, μπορεί να συμπυκνωθεί και ίσως να επεξηγηθεί το φαινόμενο ότι στο αστυνομικό ρεπορτάζ, το τελευταίο διάστημα συχνά πρωταγωνιστούν ανήλικα πρόσωπα.

Τουλάχιστον έξι περιστατικά μόνο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, είχαν πρωταγωνιστές ή έστω εμπλεκόμενους ανήλικους, με σοβαρότερο αυτό στην Πάφο, στις 8/10 όταν αστυνομικοί έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς με στόχο να ανακόψουν όχημα που είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο.

Με κλεμμένο μοτοποδήλατο συνελήφθη 17χρονος στην Πάφο την Τρίτη 1/10, ενώ τρεις μέρες αργότερα και συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας την Παρασκευή 5/10, έφτασε στα γραφεία της Αστυνομίας καταγγελία από καθηγήτρια μουσικής που ανέφερε ότι μαθητής ηλικίας 16 χρόνων, φέρεται να έσπρωξε, να εξύβρισε και να έκανε απρεπείς χειρονομίες στην εκπαιδευτικό.

Μόλις χθες Τρίτη (16/10), έγινε γνωστό ότι το απόγευμα της Δευτέρας (15/10) 15χρονος συνελήφθη στην πρωτεύουσα βάσει Δικαστικού εντάλματος, αφού θεωρείται ύποπτος για τουλάχιστο τρεις υποθέσεις διαρρήξεων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 15χρονος φέρεται να αλώνιζε σε οικίες- Πήγε και για ανάληψη μετρητών

Μια ημέρα αργότερα, την Τρίτη (16/10), καθηγητής και μαθητής προχώρησαν σε καταγγελίες, ο ένας κατά του άλλου, με τις Αρχές να καλούνται να βγάλουν άκρη ποιος έκανε τί. 

Στη Λεμεσό, το βράδυ της Τρίτης, δύο ανήλικοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς αφού πρώτα τους εξύβρισαν.

Στόχος αυτού του άρθρου δεν είναι η στοχοποίηση των ανηλίκων, ούτε εξετάζουμε τις ευθύνες τους, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Εξετάζεται η ευθύνη της κοινωνίας των πολιτών αλλά και του οργανωμένου κράτους.

Μήπως πλέον δεν μας τρομάζει ‘το πρόσωπο του τέρατος’, αρχίσαμε να του μοιάζουμε;

Φτάνει μετά από κάθε περιστατικό να ακολουθούν καλογραμμένες ανακοινώσεις και εξαγγελίες, σε δημοσιοσχετίστικο ύφος.

Πολλοί νέοι τα τελευταία χρόνια σπουδάζουν μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσης, επιστρέφουν πίσω στην Κύπρο και προσλαμβάνονται από κυβερνητικά γραφεία, πολιτικούς και όπου αλλού χρειάζεται και επιστρατεύονται από καιρό εις καιρό για να ξελασπώσουν τους προϊστάμενους τους.

Οφείλουμε να το εξηγήσουμε τα πιο πάνω στο κοινό, να ανοίξει τα μάτια του. Οι αριθμοί και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα σαν κοινωνία και σαν κράτος. Κάτι πρέπει να αλλάξει πριν να είναι αργά. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top