ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόβλημα στα κατεχόμενα από τη ροή προσφύγων μέσω Τουρκίας - Τους στέλνουν πίσω

Πρόβλημα στα κατεχόμενα από τη ροή προσφύγων μέσω Τουρκίας - Τους στέλνουν πίσω

Πρόβλημα από την ροή Σύρων προσφύγων μέσω Λιβάνου, Τουρκία στα κατεχόμενα, γράφει η Χαλκί Σεσί.

Με τον τίτλο «Εισροή Συριων στο νησί» η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί αναφέρει ότι οι Σύροι πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να σώσουν τη ζωή τους από τον πόλεμο εισρέουν προς την Κύπρο μέσω ενός προγράμματος που στηρίζεται από τα ΗΕ.
 
Η ΄γραμμή’ που χρησιμοποιείται για να φτάσουν οι Σύροι πρόσφυγες είναι μέσω Βηρυτού και Αδάνων στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όπου σήμανε συναγερμός για τις «αρχές» - όπως γράφει η εφημερίδα – καθώς ο χώρος που υπάρχει για την φιλοξενία 15 ατόμων έχει αυτή τη στιγμή 60 Σύριους.
 
Προσθέτει ότι ζητήθηκε βοήθεια από την «πολιτική άμυνα» και για την φιλοξενία αυτών των ατόμων έχει ετοιμασθεί το κτίριο της «πολιτικής άμυνας» στον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας. Η μεταφορά δε δεκάδων Σύρων προσφύγων εκεί προκάλεσε, όπως γράφει η Χαλκίν Σεσί, τις αντιδράσεις των κατοίκων.
 
Οι Σύριοι, προστίθεται, φτάνουν στο παράνομο αεροδρόμιο και μετά ζητούν να μεταφερθούν στις ελεύθερες περιοχές για να ζητήσουν άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποφασίσει να μην δέχεται αιτήσεις ασύλου ατόμων που φτάνουν με αυτόν τον τρόπο στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ ούτε το ψευδοκράτος μπορεί να δεχθεί πρόσφυγες, όπως ούτε η Τουρκία, ο μόνος τρόπος είναι αυτοί οι άνθρωποι να σταλούν πίσω ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.
 
Στο δημοσίευμα υπάρχουν ισχυρισμοί κατοίκων στον Άγιο Αμβρόσιο ότι το βράδυ , με πτήση της τουρκικής εταιρείας Πήγασος, 27 Σύριοι πρόσφυγες έφτασαν στα κατεχόμενα και μεταφέρθηκαν στις εν λόγω εγκαταστάσεις της «πολιτικής άμυνας» στο χωριό. Σήμερα, προστίθεται, αναμένονταν άλλα 60 άτομα από την Συρία.
 
Στο μεταξύ, η εφημερίδα Κίπρις γράφει σήμερα ότι 27 Σύριοι πρόσφυγες, μεταξύ τους 14 παιδιά, που έφτασαν στα κατεχόμενα μέσω της προαναφερόμενης διαδρομής (μέσω Λιβάνου και Τουρκίας) έμειναν για λίγο στον Άγιο Αμβρόσιο και μετά πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top