Ξεκινά ο «Πορθητής» για τη γεώτρηση στην Α. Μεσόγειο

Ξεκινά ο «Πορθητής» για τη γεώτρηση στην Α. Μεσόγειο

Την Τρίτη (30/10) ξεκινά το ταξίδι του ο Πορθητής για την πρώτη του γεώτρηση Alanya-1 ανοιχτά της Αττάλειας, όπως μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση TRTHaber.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πάνω από 200 ειδικοί, Τούρκοι και ξένοι, θα αναλάβουν καθήκοντα στον Πορθητή, ενώ η πρώτη γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία και του Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Ο Τούρκος Υπουργός είχε δηλώσει ότι “η γεώτρηση θα είναι βάθους 2,500 μέτρα και το τρυπάνι θα πάει 5 με 6 χιλιάδες μέτρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας”, προσθέτοντας ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες από επιστημονικής άποψης.

Όπως μεταδίδεται, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) συμφώνησε με την αμερικανική εταιρεία Rowan Companies για τη διασφάλιση πλατφόρμας για τις πρώτες δύο γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. Η πλατφόρμα Rowan Norway θα διατεθεί για 100-140 μέρες όπως συμφωνήθηκε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Με βάση τα στοιχεία (σε ότι αφορά την υπόθεση «Σάντη»), η Αστυνομία έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της διερεύνησης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και υπεράνω της διαδικασίας, όπως και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να στοχοποιείται χωρίς τεκμήρια».

BEST OF TOTHEMAONLINE