ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζορίστηκε, αλλά έκανε τη… δουλειά του ο Παναθηναϊκός

Ζορίστηκε, αλλά έκανε τη… δουλειά του ο Παναθηναϊκός

Ανεβάζοντας στροφές στην 4η περίοδο, ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Ποντγκόριτσα, 72-67 την Μπουντούτσνοστ, και πανηγύρισε το πρώτο διπλό του στη φετινή Ευρωλίγκα.

Μπορεί να μην έπεισε με την απόδοσή του, όμως ο Παναθηναϊκός έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από την έδρα της Μπουντούτσνοστ (67-72) και πανηγύρισε το πρώτο φετινό διπλό του στην Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Πασκουάλ έδωσε πολλά δικαιώματα στους γηπεδούχους για 3 δεκάλεπτα, αλλά πάτησε γκάζι στην 4η περίοδο και κάπως έτσι απέφυγε την «παγίδα» των Μαυροβούνιων για να φτάσει σε μια «επαγγελματική» νίκη.

Κορυφαίος για το «τριφύλλι» ο Τόμας, που σημείωσε 14 πόντους με 4/5 τρίποντα. Σημαντική και η βοήθεια των Παπαπέτρου (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Καλάθη (10 πόντοι, 9 ασίστ, 4 ριμπάουντ).

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά το παιχνίδι, όπως φαίνεται και από το χαμηλό σκορ στο πρώτο τρίλεπτο (2-2). Για τον Παναθηναϊκό ξεχώριζε ο Αντετοκούνμπο, που σημείωσε και τους 5 πρώτους πόντους της ομάδας του, ενώ -ως συνήθως- έβγαλε πολλή ενέργεια στην άμυνα.

Η Μπουντούτσνοστ πέρασε μπροστά στο 7’ με ένα σερί 5-0 (11-9) και προκάλεσε τον εκνευρισμό του Πασκουάλ. Εντούτοις, οι «πράσινοι» απάντησαν με ένα δικό τους 5-0 (13-16 στο 9’) για να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +3 (15-18), με τον Παπαγιάννη να έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας του σε άμυνα και επίθεση.

Με δύο τρίποντα του Τόμας, το «τριφύλλι» ξέφυγε με 9 πόντους στις αρχές της δεύτερης περιόδου (15-24 στο 12’ και 17-26 στο 13’). Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με σερί 6-0 μείωσαν (23-26 στο 15’). Μάλιστα, η ομάδα του Τζίκιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσια (29-29 στο 19’) εκμεταλλευόμενη την κακή επιθετική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδος. Το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (31-31).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σερί 4-0 την τρίτη περίοδο (31-35 στο 22’), αλλά κάπου εκεί χαλάρωσε την άμυνά του και επέτρεψε στην Μπουντούτσνοστ να περάσει μπροστά με ένα σερί 7-0 (38-35 στο 24’).

Με 4 συνεχόμενα τρίποντα, δύο από κάθε ομάδα, φτάσαμε στο 44-41 (27’), με τους «πράσινους» να ανεβάζουν στροφές σε εκείνο το σημείο και να τρέχουν ένα επιμέρους σκορ 9-3 για να κλείσουν στο +3 (47-50) το 3ο δεκάλεπτο.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top