ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ρότσας στο ThemaOnline: «Ναι θα κατεβούμε Ευρωεκλογές - Με αξίες του Γλαύκου Κληρίδη»

Ο Ρότσας στο ThemaOnline: «Ναι θα κατεβούμε Ευρωεκλογές - Με αξίες του Γλαύκου Κληρίδη»

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου το Σάββατο (10/11) του νέου κόμματος του πρωήν Βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Χρίστου Ρότσα... Kαι το όνομα αυτού, «Πατριωτικό Κίνημα».

Του Έκτορα Γεωργίου

Με αφορμή την παρουσίαση του ονόματος, ο κ. Ρότσας μίλησε στην ιστοσελίδα μας για τα επόμενα βήματα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρότσας μας ανέφερε πλήρως ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση του Σαββάτου, ευχάριστο κλίμα όπως είπε χαρακτηριστικά, με αξίες του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσε ότι στόχος του κόμματος είναι η παρουσία του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του 2019. Κατόπιν σχετικής ερώτησης μας κατά πόσον το κόμμα θα κατέλθει μόνο του στις εκλογές, μας απάντησε κατηγορηματικά "ναι".

Όσο αφορά στην πρόσφατη διάνοιξη των οδοφραγμάτων σε Δερύνεια και Απλίκι, δήλωσε ότι δεν είναι λύση αυτή η πρακτική, ωστόσο τα ανοικτά οδοφράγματα δείχνουν ότι μπορούν Έλληνες και Τούρκοι να ζήσουν μαζί, κάτι που ο Ντεκτάς πάντοτε το αντίθετο έλεγε για να υποστηρίξει την διχοτόμηση».

Επόμενα βήματα του Πατριωτικού Κινήματος είναι να εγγραφούν ως νόμιμο πολιτικό κόμμα στο Υπουργείο Εσωτερικών και η ιδρυτική διακήρυξη του.

Τέλος, ο κ. Ρότσας μας είπε για την επιστολή διαμαρτυρίας που παρέδωσε ο ίδιος στο πρώην Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέροντας ότι είναι ανεπιθύμητος στην Κύπρο λόγω του κουρέματος. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ βρίσκεται στο νησί μας αυτές τις μέρες.

Αυτούσια η επιστολή:

«Αντιλαμβανόμαστε ότι είστε εδώ καλεσμένος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για να μιλήσετε απόψε για την κρίση στην Ευρωζώνη και το μέλλον της Ευρωπαικής Ενώσεως.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είστε ευπρόσδεκτος στην καμένη νήσο μας και δεν έπρεπε να έλθετε. Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου μπορεί να ξέχασαν, όμως η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων δεν ξέχασε.

Η απόφασή σας να προχωρήσετε στο λεγόμενο κούρεμα που πρώτη φορά επεβλήθηκε σε χώρα του Ευρώ, κατέστρεψε την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Κυπρίων. Τους συνέτριψε. Άνθρωποι έχασαν τις δουλείες τους (η ανεργία πήγε πάνω 4 φορές, η πιο ψηλή αύξηση στην Ευρώπη), τα σπίτια έχασαν την αξία τους και η γη την τιμή της. Οι μισθοί έπεσαν τόσο πολύ που θύμησαν την περίοδο της Τουρκικής εισβολής. Περισσότεροι από 30 συμπατριώτες μας έγιναν αυτόχειρες, αφήνωντας πίσω συζύγους και ορφανά. Είναι τραγικό και δεν μπορεί να ξεγίνει. Θρηνούμε εδώ Γερούν Ντάισελπλουμ και δεν έχεις θέση. Είναι όπως τον εγκληματία που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος.

Αν ο Ζαν-Κλοντ Γιούγκερ ήταν πρόεδρος της Ευρωζώνης δεν θα επέτρεπε την σφαγή της Κύπρου. Αυτός είσασταν εσείς, δική σας η ευθύνη. Για τους δικούς σας λόγους, νιότη, ανωριμότητα, καταστροφικός ενθουσιασμός, ευχάριστος στον Βόλφκανγκ Σόιμπλε δεν ξέρω, και δεν ενδιαφέρει, αλλά είσασταν εσείς! Μπορούσατε να το αποτρέψετε, όπως θα είχε κάνει ο προκάτοχος σας Γιούγκερ αλλά δεν το κάνατε. Στην πραγματικότητα, φαίνεται να το απολαμβάνατε μάλιστα και μέχρι τώρα κάνενα Mea Culpa, γι’αυτό δεν έπρεπε να είσαστε εδώ. Δεν έπρεπε.

Η Κυπρος και οι Κύπριοι δεν είναι πλέον οι ίδιοι μετά το 2013. ‘Eχασαν την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση τους αλλά και στους ευατούς τους. ’Eμειναν χωρίς άγκυρα και σταθερές που οι άνθρωποι τόση ανάγκη έχουν. ‘Εχασαν την Χαρά της Ζωής. Ο ευρωπαικός ύμνος «Ωδή στην Χαρά» του Μπετόβεν δεν βρίσκει πλέον απήχηση μεταξύ μας. Τον σκοτώσατε!

Για τούτο δεν έπρεπε να είχατε έλθει εδώ, εκτός για να ζητήσετε συγγνώμη. Εάν όχι, να ξέρετε τουλάχιστον ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν τι τους κάνατε όπως και τι κάνατε στην χώρα τους.

Μην αφήσετε τα χειροκροτήματα απόψε να σας ξεγελάσουν. Εκείνοι που θα είναι το βράδυ εκεί, που έτρεξαν ασθμαίνοντας να αγοράσουν το €50 εισητήριο, δεν είναι η κοινωνία.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top