ΠΑΡΑ-THEMA

«Έσβησε» ποδοσφαιριστής «θρύλος» της ΑΕΛ- Νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο

«Έσβησε» ποδοσφαιριστής «θρύλος» της ΑΕΛ- Νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο

Στην ηλικία των 87 ο Τ/κ παλιός ποδοσφαιριστής, θρύλος στην Λεμεσό όπου έπαιξε και στην ΑΕΛ, κερδίζοντας τρεις φορές το πρωτάθλημα, Σεβίμ Εμπέογλου, απεβίωσε σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, στην Κερύνεια.


 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου του 1931 ο Εμπέογλου έπαιξε στην τουρκική ένωση Ντογάν στη Λεμεσό και στην ΑΕΛ, όπου εκτός από τα πρωταθλήματα, ο ίδιος ήταν δύο φορές ο καλύτερος σκόρερ με τα περισσότερα γκολ. Δύο φορές καλύτερος σκόρερ ήταν και με την τ/κ ομάδα Ντογάν, ο πρόεδρος της οποίας Μπαγιάρ Μπισκοπούλου δήλωσε ότι ο Εμπέογλου ήταν επίσης ένα παράδειγμα ανθρώπου προς μίμηση για τις νεότερες γενιές.
 
Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, ο Εμπέογλου ήταν ο πρώτος και μοναδικός «βασιλιάς των γκολ» την περίοδο 1934-1955 όπου ε/κ και τ/κ ομάδας έπαιζαν σε κοινό πρωτάθλημα της ΚΟΠ. Ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, αγωνίστηκε ενάντια στον Παναθηναϊκό το 1950 και το Ισραήλ το 1953, ενώ συνέβαλε – όπως αναφέρεται – στο να αλλάξει η ΑΕΛ τα χρώματα της στολής της από άσπρο μπλε σε κίτρινο – θαλασσί, τα χρώματα της ομάδας που στήριζε στην Τουρκία, της Φενέρμπαχτσε.


 
Μετά το 1974 ο Εμπέογλου ζούσε στην Κερύνεια, όπως και οι περισσότεροι Τ/κ από τη Λεμεσό, όπου θα γίνει αύριο η κηδεία του. Πάρκο στην Κερύνεια φέρει το όνομά του ενώ το 2017 τον είχε τιμήσει ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί για την προσφορά του με το "μετάλλιο ευγνωμοσύνης του λαού".
 

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top