ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εστία έντασης ο τομέας της ενέργειας ελέω Τουρκίας

Εστία έντασης ο τομέας της ενέργειας ελέω Τουρκίας

Εστία έντασης ο τομέας της ενέργειας ελέω Τουρκίας, λέει ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης.

Ο τομέας της ενέργειας στην περιοχή αποτελεί σήμερα άλλη μια εστία έντασης και γι’ αυτό φέρει την ευθύνη η Τουρκία, δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης κατά τις εργασίες της 3ης Τριμερούς Συνάντησης των Επιτροπών αρμοδίων για Εξωτερικές Υποθέσεις των Κοινοβουλίων Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη (22/11) στην Αθήνα.

Πρέπει, ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η ενέργεια να αποτελέσει καταλύτη για ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή, περιλαμβανομένης, εφόσον επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα, και της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά στις προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των τριών χωρών, ο κ. Λουκαϊδης σημείωσε ότι, στη βάση των σχετικών αποφάσεων των Τριμερών Συναντήσεων των Προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, πρέπει να εξεταστούν οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της τριμερούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας, με στόχο πάντοτε την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της αμεσότητας απόδοσης καρπών της συνεργασίας αυτής στους πολίτες των τριών χωρών.

Κατά την τελευταία ενότητα της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά στους τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων ανάμεσα στα τρία Κοινοβούλια, καθώς και καταληκτικές τοποθετήσεις επί των συζητηθέντων θεμάτων.

Στη Συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Λιλλήκας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Νίκος Τορναρίτης και το Μέλος της, Γιώργος Λουκαϊδης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top