ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Να προωθηθεί η νομοθεσία για συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών κοινοτήτων

Περδίκης: Να προωθηθεί η νομοθεσία για συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών κοινοτήτων

Να προωθηθεί στη Βουλή η νομοθεσία για συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών κοινοτήτων, είπε ο Περδίκης.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό η νομοθεσία για τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών στις κοινότητες, που ετοιμάστηκε από την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, να προωθηθεί προς κοινοβουλευτικό έλεγχο και ψήφιση, ανεξάρτητα από τις οποιασδήποτε άλλες πολιτικές υψηλού επιπέδου, που συζητούνται σε άλλα επίπεδα.

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Κοινοτήτων, ο κ. Περδίκης είπε πως πάγια θέση του Κινήματος Οικολόγων ήταν και παραμένει ότι οποιαδήποτε πορεία προς τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περνάει από τον πρώτο σταθμό, που είναι η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών, για να σημειώσει πως «η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών είναι ένα στόχος εφικτός, βιώσιμος, που δίνει άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την οικονομία κλίμακος, χωρίς να επηρεάζει την κοινωνική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ύπαιθρο και το ρόλο που αυτή διαδραματίζει στη διατήρηση -και γιατί όχι- στην ανάπτυξη των αγροτικών πληθυσμών».

«Από εκεί και πέρα λέγονται και ακούγονται πολλά, σε σχέση με τη μεταρρύθμιση. Εμείς είμαστε λίγο επιφυλακτικοί, γιατί μου φαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση, εφαρμόζεται το ρητό ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όσο βάζουν ψηλούς στόχους, οι οποίοι καθίστανται ανέφικτοι, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν προχωράει απολύτως τίποτα», ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Όπως πρόσθεσε το Κίνημά του από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 μιλούσε για τη σημασία της νομιμοποίησης και της καθολικής εφαρμογής των συμπλεγμάτων των κοινοτήτων και μάλιστα συμμετείχε και σε κάποια από αυτά τα συμπλέγματα ως Σύμβουλος από την αρχή της Κοινοβουλευτικής του ς παρουσία και στήριζε και στηρίζει τη λειτουργία των συμπλεγμάτων.

Ανέφερε, τέλος, ότι «είναι πολύ σημαντικό η νομοθεσία που ετοιμάστηκε από την Ένωση Κοινοτήτων να προωθηθεί προς κοινοβουλευτικό έλεγχο και ψήφιση ανεξάρτητα από τις οποιασδήποτε άλλες πολιτικές υψηλού επιπέδου συζητούνται σε άλλα επίπεδα».

Ο Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, Αντρέας Κιτρομηλίδης, είπε πως έχουν προχωρήσει και με τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών σε μελέτη, για τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών των Κοινοτήτων.

«Είμαστε σε ένα καλό σημείο της μελέτης, αλλά και του νομοσχεδίου, το οποίο έχει ετοιμαστεί. Θα πρέπει πλέον και η κυβέρνηση να το μεταφέρει στη Βουλή και τα κόμματα να δουν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί είναι γεγονός ότι πλέον έχουν στενέψει τα περιθώρια με τα υφιστάμενα νομοσχέδια», σημείωσε.

Είπε ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «για τις κοινότητες η συμπλεγματοποίηση των υπηρεσιών θα αποφέρει μείωση στα κόστη».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top