Θηλαστικό στο μέγεθος ελέφαντα ζούσε με τους δεινόσαυρους

Θηλαστικό στο μέγεθος ελέφαντα ζούσε με τους δεινόσαυρους

Ένα εύσωμο θηλαστικό, το μέγεθος ενός ελέφαντα, που έτρωγε φυτά με το ράμφος του, περιπλανιόταν στο ευρωπαϊκό τοπίο μαζί με τους δεινόσαυρους κατά την Τριαδική Περίοδο, πριν περίπου 250 ως 210 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη στην Πολωνία απολιθωμάτων ενός τετράποδου ζώου, του Lisowicia bojani, που καταδεικνύουν ότι οι δεινόσαυροι δεν ήταν τα μόνα μεγαθήρια στη Γη εκείνην την εποχή.

Τα ευρήματα έδειξαν, επίσης, ότι η ομάδα ερπετών με χαρακτηριστικά θηλαστικών, στην οποία ανήκει το Lisowicia, ονομαζόμενη δικυνόδοντες, δεν εξαφανίστηκε τόσο νωρίς όσο αρχικά πιστεύετο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Την σύνδεση του 31χρονο Ελλαδίτη ομογενή από τη Γεωργία με τις πινακίδες του κλοπιμαίου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους, παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE