ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Πάλευαν με τα ακραία φαινόμενα οι τεχνικοί της ΑΗΚ

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Πάλευαν με τα ακραία φαινόμενα οι τεχνικοί της ΑΗΚ

Η πόλη και επαρχία Λεμεσού, αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν την ηλεκτροδότησή, αφού δύο ανεμοστρόβιλοι αλλά και κεραυνοί που έπληξαν πολλές περιοχές το βράδυ της Δευτέρας (4/12), προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Δύσκολή νύχτα (4/12) πέρασαν τα συνεργία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, αφού όπως εξήγησε στο ThemaOnline, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ ανεμοστρόβιλοι που ξεκίνησαν από την περιοχή Φασουρίου της Λεμεσού, και κινήθηκαν προς την πόλη, απέκοψαν πασσάλους και καλώδια, ενώ οι αλλεπάλληλοι κεραυνοί που έπεφταν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, επέφεραν ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Παρόμοια εικόνα και σε αρκετές περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΑΗΚ.
Σε επιφυλακή βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία, εξήγησε η κα. Παπαδοπούλου, αφού όλο το βράδυ, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, βρίσκονταν έξω προσπαθώντας να περιορίσουν τις ζημιές και να παρέχουν ηλεκτροδότησή, όπου ήταν εφικτό.

Τα συνεργία της Αρχής Ηλεκτρισμού, προσπαθούσαν να απομονώσουν σημεία τα οποία υπέστησαν ζημιά και ταυτόχρονα να παρέχουν ηλεκτροδότηση από εναλλακτικές διαδρομές.

Όπως εξήγησε η κα. Παπαδοπούλου, λόγω έκτασης των ζημιών στο δίκτυο, τόσο σε αριθμό αλλά και μέγεθος, δεν είναι μέχρι στιγμής (10:00 4/11) δυνατό να προβλεφθεί πότε θα αποκατασταθούν πλήρως η ζημιές.

Πάντως, τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες ίσως δυσκολέψουν το έργο των τεχνικών της ΑΗΚ που βρίσκονται σε επιφυλακή.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top