ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Αναμένω σύντομα έμπρακτο ενδιαφέρον ΗΠΑ για τριμερή»

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Αναμένω σύντομα έμπρακτο  ενδιαφέρον ΗΠΑ για τριμερή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αναμένει σύντομα να εκδηλωθεί εμπράκτως το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για συμμετοχή στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Σε χαιρετισμό του στο 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο ανέφερε, ότι οι μηχανισμοί συνεργασίας με τις χώρες της περιοχής αποδείχτηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένοι με σημαντικά οφέλη για τις συνεργαζόμενες χώρες, που ως αποτέλεσμα είχαν και την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από χώρες της ΕΕ για συμμετοχή και επέκτασή τους.

« Ιδιαίτερη σημασία αποδίδω και στο ενδιαφέρον που οι ΗΠΑ επέδειξαν για συμμετοχή στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, γεγονός που αναμένω ότι σύντομα θα επιβεβαιωθεί και εμπράκτως», είπε.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε υπάρχει ενδιαφέρον από την Γαλλία για συμμετοχή στις τριμερείς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και όχι μόνο.

Ανέφερε ακόμα ότι εντός Ιανουαρίου αναμένεται να συνέλθει η σύνοδος των 7 Μεσογειακών χωρών στη Λευκωσία, ένα γεγονός που αναδεικνύει τον ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Έστειλε την ίδια ώρα μήνυμα προς την Τουρκία, ότι θα πρέπει να υιοθετήσει την απαραίτητη εποικοδομητική στάση που συνάδει απόλυτα με το διεθνές δίκαιο, ώστε να καταστεί και η ίδια μέρος της ευρύτερης συνεργασίας στην περιοχή, σημειώνοντας ότι οι συνεργασίες με τις γειτονικές χώρες δεν στρέφονται εναντίον κανενός. Σημείωσε ακόμα ότι ο πλούτος στην ΑΟΖ της Κύπρου, ανήκει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της περιοχής.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top