ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού είναι επίσημα Πιστοποιημένος Εργοδότης Ισότητας

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού είναι επίσημα Πιστοποιημένος Εργοδότης Ισότητας

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού ανακοινώνει ότι, από τις 29 Νοεμβρίου 2018, είναι και επίσημα Πιστοποιημένος Εργοδότης Ισότητας για την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος προώθησης της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργάνωσε, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, τελετή Βράβευσης των επιχειρήσεων που πιστοποιήθηκαν το 2018 από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης. Η βράβευση έγινε από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου. Την πιστοποίηση παρέλαβε εκ μέρους της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού ο Εκτελεστικός Πρόεδρος, κ. Αντώνιος Αντωνίου.

Το μοντέλο πιστοποίησης αποτελεί τη δράση του συγχρηματοδοτημένου έργου «Δράσεις για Μείωση του Χάσματος Αμοιβών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών», από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Μοντέλο Πιστοποίησης, οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα
να αιτηθούν για δύο είδη πιστοποίησης:

α. Πιστοποίηση “Εργοδότης Ισότητας”, που αφορά ολοκληρωμένο σύστημα προώθησης
της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο.

β. Πιστοποίηση συγκεκριμένης καλής πρακτικής (Best Practice).

Η διάκριση “Εργοδότης Ισότητας” έρχεται σαν επιστέγασμα των προσπαθειών της Εταιρείας και αναγνώριση των καλών πρακτικών και πολιτικών που εφαρμόζει, οι οποίες διασφαλίζουν στο προσωπικό της συνθήκες ισότητας των φύλων, ισότητας ευκαιριών ανέλιξης, συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και ειδικότερα την αρχή της ίσης αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών για ίδια εργασία ή εργασία ίσης αξίας.

Συγκεκριμένα, η Εταιρεία προωθεί και εφαρμόζει σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης όλων των εργαζομένων σε ετήσια βάση. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αποτελούν τη βάση για ανάπτυξη πλάνου δράσης σε θέματα ανέλιξης, ανάπτυξης και επιβράβευσης του προσωπικού. Υλοποιείται επίσης προκαθορισμένη πολιτική επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων και πλάνο εισηγήσεων, σχολίων, παραπόνων, ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου μέσω ειδικών προγραμμάτων, όπως η ετήσια έρευνα γνώμης προσωπικού και άλλες δράσεις.

Αναπτύσσονται και εφαρμόζονται ολοκληρωμένοι κώδικες όπως συμπεριφοράς, δεοντολογίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κατά του εκφοβισμού και διάφορες πολιτικές και δράσεις σε σχέση με τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, όπως:

• Ευέλικτο ωράριο εργασίας
• Θερινό σχολείο για τα παιδιά των εργαζομένων
• Πληρωμένη άδεια για ημέρες εκπαίδευσης που έγιναν μέσα σε Σαββατοκυρίακο
• Εταιρικές εκδηλώσεις με συμμετοχή των οικογενειών των εργαζομένων
• Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων
• Χώρος στάθμευσης για εργαζόμενες που κυοφορούν

και πολλές άλλες οι οποίες βασίζονται στις αρχές της φιλοσοφίας και της κουλτούρας της Εταιρείας, η οποία στηρίζει έμπρακτα την ισότιμη συμμετοχή και μεταχείριση αντρών και γυναικών στον εργασιακό χώρο, διότι θεωρεί πως η ίση μεταχείριση αποτελεί μοχλό για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα όχι μόνο μιας εταιρείας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top