ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τριπλασιάζονται τα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων- Στο δικαστήριο εντός 24 ωρών και δημεύσεις οχημάτων

ΚΥΠΡΟΣ: Τριπλασιάζονται τα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων- Στο δικαστήριο εντός 24 ωρών και δημεύσεις οχημάτων

Τριπλάσια και βάλε τα πρόστιμα για αρκετές τροχαίες παραβάσεις, στο δικαστήριο εντός 24ωρών οι οδηγοί και μεταφορά οχημάτων σε αστυνομική φύλαξη, προβλέπουν τα νομοσχέδια που παρουσιάστηκαν την Τρίτη (18/12), ενώπιων των Υπουργών Δικαιοσύνης και μεταφορών.

Εντός 24ωρών θα καταχωρούνται στο δικαστήριο, υποθέσεις που αφορούν υπερβολική ταχύτητα ή κατανάλωση αλκοόλ κατά την οδήγηση, ενώ ο δικαστής θα μπορεί να αποφασίσει στέρηση άδειας οδήγησης μέχρι τη δίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Τροχαίες παραβάσεις όπως οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας, χωρίς κράνος, η οδήγηση με το κινητό στο χέρι, θα τιμωρούνται με εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ αντί 85 ευρώ που είναι σήμερα.

Ακόμη, όσοι υποπίπτουν σε αδικήματα, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, της οδήγησης με στερημένη άδεια οδηγού ή συνδυασμό ταχύτητας και ναρκωτικών, όπως εξηγεί το δημοσίευμα, εντός 24 ωρών θα καταχωρείται υπόθεση εναντίων τους στο δικαστήριο.

Στην Αστυνομία θα καταλήγουν για 24 ώρες τα οχήματα όσων οδηγών διαπιστώνεται ότι οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ ή οδηγούν χωρίς να έχουν ασφάλεια έναντι τρίτου, εκτός εάν παρουσιαστεί ασφάλεια ή έρθει άλλο άτομο για να το παραλάβει.

Αλλαγές και όσον αφορά την παράνομη στάθμευση, αφού τα νομοσχέδια προνοούν μεταφορά των οχημάτων σε χώρο αστυνομικής φύλαξης, εάν ο οδηγός κληθεί να το μετακινήσει και δεν το πράξει, αφού όμως πρώτα του επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 200ευρώ.

Σε περίπτωση μεταφοράς του αυτοκινήτου στην Αστυνομία, ο οδηγός θα υποχρεούται να πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς και φύλαξης, ενώ αν το όχημα δεν ζητηθεί εντός δύο μηνών, γράφει ο «Φ», τότε θα πηγαίνει στα αζήτητα και θα δημεύεται.

Πάντος, τα νομοσχέδια αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση αρχές του Γενάρη, αφού πρώτα περάσουν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top