ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ: Φωτογραφίες των πτωμάτων από το διπλό φονικό Στροβόλου ευδιάκριτες στην δικαστική αίθουσα

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ: Φωτογραφίες των πτωμάτων από το διπλό φονικό Στροβόλου ευδιάκριτες στην δικαστική αίθουσα

Αποκρουστικό θέαμα μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων στην δικάσιμο της Τετάρτης (19/12), για το διπλό φονικό Στροβόλου, που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.  

Της Γεωργίας Παππούτα 

Τέσσερις συνολικά μάρτυρες κατέθεσαν από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας και πρόκειται για φωτογράφους της Υπηρεσίες Εγκληματολικών Ερευνών (ΥΠΕΓΕ), οι οποίοι παρέδωσαν φωτογραφικό υλικό, στο οποίο βρίσκονταν πληθώρα τεκμήρια, αλλά και η σκηνή από το στυγερό έγκλημα, οι σοροί των πτωμάτων, οι νεκροτομές, ακόμη και φωτογραφίες από την ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου γιου του ζεύγους.

Δυστυχώς, ο μικρός χώρος της αίθουσας, αλλά και ο λανθασμένος χειρισμός των φωτογραφιών από όσους τις είχαν μπροστά τους, είχαν ως αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να είναι ευδιάκριτες σε όσους παρευρίσκονταν εκεί. Οι πιο αποκρουστικές εικόνες, αυτές των σορών του ζεύγους, βουτηγμένες στο αίμα...

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν ένας από τους μάρτυρες ξεφύλλισε το άλμπουμ φωτογραφιών με δεκάδες φωτογραφίες να περνάνε εν τάχει μπροστά στα μάτια μας. Μάλιστα οι αρμόδιες της Κατηγορούσας Αρχής (Πολίνα Ευθυβούλου, Θεοδώρα Παπακυριακού) που βρίσκονταν ακριβώς μπροστά, έκλεισαν τα μάτια τους μπροστά στο θέαμα, παρόλο που τις είχαν και οι ίδιες στην κατοχή τους. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι κατηγορούμενοι από το σημείο που βρίσκονταν έβλεπαν σημαντικά αντίγραφα από έγγραφα, αλλά και φωτογραφίες που είχαν μπροστά τους οι δικηγόροι.  

Υπενθυμίζουμε πως αντίγραφα των φωτογραφιών από την ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου γιού του άτυχου ζεύγους δόθηκαν μόνο στον δικηγόρο του Λοϊζου Τζιωνή, Ανδρέα Αναστασίου, ο οποίος επισήμανε πως πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο περιεχόμενο και ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή παρά μόνο σε εμπειρογνώμονες.   

Νωρίτερα στην δικάσιμο, υπήρξε έντονη διαφωνία ανάμεσα στην Κατηγορούσα Αρχή και τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, θέτοντας ζήτημα για μαρτυρικό υλικό, το οποίο η Κατηγορούσα Αρχή δεν τους παρέδωσε. Από πλευράς της η Κατηγορούσα Αρχή εξήγησε ότι δεν υπάρχει απόκρυψη μαρτυρικού υλικού και ότι ενημερώνει από πριν ποιοι θα είναι οι μάρτυρες έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της για οτιδήποτε χρειάζονται οι συνήγοροι υπεράσπισης.  

Για άλλη μια φορά ο δικαστής συνέστησε σε όλες τις πλευρές να υπάρχει μια συνεννόησή μεταξύ τους για να μην υπάρχει καθυστέρηση και να κυλάει ομαλά η όλη διαδικασία.

Η υπόθεση θα τεθεί ξανά ενώπιων του δικαστηρίου στις 4 Ιανουαρίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top