ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικό εργαστήρι Ποδηλατικού Τουρισμού διοργάνωσε ο ΚΟΤ

Σημαντικό εργαστήρι Ποδηλατικού Τουρισμού διοργάνωσε ο ΚΟΤ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το εργαστήρι με θέμα τον Ποδηλατικό Τουρισμό και τις προοπτικές ανάπτυξης του, που διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Στο εργαστήριο, εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό προέβηκαν σε λεπτομερή ανάλυση στρατηγικών ανάπτυξης της Κύπρου ως προορισμού για ποδηλατικό τουρισμό, με έμφαση στα κριτήρια πιστοποίησης των ποδηλατικών κέντρων, των ποδηλατικών ξεναγών και των ξενοδοχείων που προσφέρονται για φιλοξενία ποδηλατών.

Ποδηλατικοί όμιλοι, σωματεία, διοργανωτές σχετικών εκδηλώσεων, ξενοδόχοι και άλλοι παρέστησαν την εκδήλωση χαρακτηρίζοντας την ως χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα, τα οποία θα προωθηθούν από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η Κύπρος προβάλλει αρκετές ποδηλατικές διαδρομές που καλύπτουν όλες τις ελεύθερες περιοχές και προσφέρονται για κάθε επίπεδο ποδηλασίας, εντός ή εκτός δρόμου. Οι ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τα οφέλη της ποδηλασίας με την απόλαυση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού. Η γρήγορη εναλλαγή του τοπίου, κυρίως όσον αφορά την ποικιλία της χλωρίδας και τις αυξομειώσεις του υψομέτρου, δίνει την εντύπωση στον ποδηλάτη ότι βρίσκεται σε μια μεγάλη χώρα, γεγονός που κάνει την ποδηλασία στην Κύπρο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί είναι ιδανικές για ποδηλασία τόσο για αθλητικούς όσο και για τουριστικούς σκοπούς, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω του γεγονότος ότι οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα για ποδηλασία, ενώ τα επίπεδα βροχόπτωσης είναι σχετικά χαμηλά.

Η ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον τουριστικό τομέα της Κύπρου, λόγω της συνεισφοράς του στη βελτίωση της εποχικότητας, αλλά και λόγω του ήπιου χαρακτήρα του και των μηδαμινών αρνητικών περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.cyclingcyprus.info.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top