ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ -ΕΞΩΣΗ 100 ΑΤΟΜΩΝ: Διαφορετική εκδοχή δίνει στο ThemaOnline εκ των ιδιοκτητών του κτηρίου - 'Πόρνες και ναρκομανείς' - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ -ΕΞΩΣΗ 100 ΑΤΟΜΩΝ: Διαφορετική εκδοχή δίνει στο ThemaOnline εκ των ιδιοκτητών του κτηρίου - 'Πόρνες και ναρκομανείς' - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι απόψεις που μετέφερε στο ThemaOnline ένας εκ των ιδιοκτητών (διαχειριστών) της πολυκατοικίας στη Λευκωσία στην οδό Αχιλλέως 14 όπου διωχθήκαν πέραν των 100 ατόμων. «Φιλοξενούσε πόρνες και ναρκομανείς», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Σε επί τόπου δηλώσεις του στο ThemaOnline, άτομο εκ των διαχειριστών του κτηριακού συμπλέγματος με τα 25 διαμερίσματα, μας ανέφερε πως πρόκειται από για ένα από τα πιο παλιά κτήρια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας. Κατά διαστήματα στα διαμερίσματα όπως μας είπε «φιλοξενούσε πόρνες και ναρκομανείς».

Όπως μας είπε, «ενώ μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι 80 άτομα», πολλοί ενοικιαστές έφερναν άλλους εκεί «φτάνοντας να φιλοξενεί περί των 250 ατόμων» όπως μας δήλωσε.

Εδώ να σημειωθεί ότι αρνήθηκε να μας μιλήσει επωνύμως, αλλά συγκατένευσε να τον παρουσιάσουμε ως έναν εκ των ιδιοκτητών του κτηρίου.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε, «πολλοί από τους ενοικιαστές δεν πλήρωναν κοινόχρηστα και ηλεκτρικό ρεύμα».

Ακόμη κάτι που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τις δηλώσεις των ενοικιαστών, ήταν και μια άποψη που εξέφρασε ο διαχειριστής, μιλώντας μας. Μας ανέφερε: «Ενημέρωσα εδώ και δύο μήνες για το γεγονός της έξωσης». Να σημειωθεί ωστόσο ότι πολλοί από τους ενοικιατές σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά ΜΜΕ και σε πολιτικούς, ανέφεραν ότι έλαβαν προειδοποίηση μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, πολλοί από τους νόμιμους ενοικιαστές σύμφωνα με τον ίδιο τον διαχειριστή «έχουν λάβει αποζημίωση».

Γραφείο Ευημερίας

Όπως μας είπε ο εκ των διαχειριστών της πολυκατοικίας, το Γραφείο Ευημερίας που βρέθηκε στο σημείο διαπίστωσε ότι από τα άτομα που βρίσκονταν εκεί τα 16 άτομα έχριζαν βοήθειας από το Γραφείο Ευημερίας με τους 8 να καταφέρνουν να βρουν χώρο διαμονής, ενώ άλλες 4 περιπτώσεις οικογενειών (συνολικά οκτώ άτοαμ) βρίσκονταν στην αναμονή για βοήθεια από το Γραφείο Ευημερίας.

Όπως μας είπε, η πρώτη περίπτωση κατάφερε να βρει τόπο διαμονής, ενώ οι άλλες τρεις περιπτώσεις αν δεν καταφέρουν να βρουν θα φιλοξενηθούν στο σημείο σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα πεταμένα αντικείμενα

Ένα ακόμη γεγονός το οποίο διέψευσε ο εκ των ιδιοκτητών του κτηριακού συμπλέγματος, έχει να κάνει με τα πεταμένα αντικείμενα στην εσωτερική αυλή.

Θα αρκεστούμε να μεταφέρουμε την άποψη του χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όπως εφέφκαν εσύρναν τα», κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και άνθρωπος που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο γραφείο του διαχειριστή και μας συστήθηκε ως ενοικιαστής του κτηρίου.

Να αναφέρουμε εδώ ότι σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί από Μ.Μ.Ε. οι διαχειριστές της πολυκατοικίας φέρονται να πέταξαν οι ίδιοι τα πράγματα των ενοικιαστών.

Το συμβάν διερευνά η Αστυνομία

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Εντόπισε ανθρωπιστικό θέμα η Αστυνομία και ξεκίνησε έρευνες αυτεπάγγελτα

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τα άτομα που διαμένουν στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην οδό Αχιλλέως, στη Λευκωσία

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενημερώνει ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας δηλώνουν, ότι, είναι σε εξέλιξη η εξατομικευμένη καταγραφή των αναγκών και ιδιαιτεροτήτων της κατάστασης όλων των ατόμων που διαμένουν στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην οδό Αχιλλέως στη Λευκωσία σε συνεργασία με τις άλλες Υπηρεσίες όπως επίσης και με την Αστυνομία.

Σκοπός, είναι η διασφάλιση όλων των βασικών αναγκών των ατόμων αυτών και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν ευάλωτα και ευαίσθητα περιστατικά και προς αυτή την κατεύθυνση υπογραμμίζεται ότι κανένα άτομο δεν θα μείνει χωρίς στέγη και θα μεταφερθούν σε άλλους ενοικιαζόμενους χώρους ανάλογα με τις ανάγκες και την κατάσταση τους.

Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με αναφορές υπεύθυνων ατομων για το όλο θέμα, μεταξύ των ενοίκων βρίσκονταν παιδιά και μια έγκυος γυναίκα. Ο Χάρης Καράμανος, δημοσιεύοντας φωτογραφία βρέφους με τους γονείς του, σημείωσε χαρακτηριστικά: "Ένα νέο, όμορφο ζευγάρι, γεμάτο όνειρα με το μικρό τους αγγελούδι, ενός μηνός να ξεσπιτώνονται αδίκως. Αυτή δεν είναι η Κύπρος μας. Αυτή δεν είναι δημοκρατία. Αυτό είναι βαρβαρότητα. Μιλάμε για μωρά που θα μπορούσε να είναι τα δικά μας μωρά.  Εσείς μιλάτε για καζίνα, διαβατήρια, πύργους, και εμείς μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΙΆ! Και κατά τα άλλα έχουμε Χριστούγεννα!".

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top