Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, με την υπογραφή του νέου συμβολαίου, η Energean έχει πλέον συμβολαιοποιήσει ετήσιες ποσότητες 4,6 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από την Πλωτή Μονάδα Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) στα θαλάσσια οικόπεδα Karish και Tanin στο Ισραήλ, αποκτώντας μερίδιο άνω του 40% της σημερινής εγχώριας ζήτησης φυσικού αερίου.
Στόχος της εταιρείας, προστίθεται, είναι η διάθεση της επιπλέον ετήσιας δυναμικότητας 3,4 δισ. κυβικών μέτρων του FPSO μεσοπρόθεσμα, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά της μεγέθη.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, Μαθιός Ρήγας, «η υπογραφή του νέου συμβολαίου, ενόψει των αποτελεσμάτων του γεωτρητικού προγράμματος του 2019, καταδεικνύει όχι μόνο την ελκυστικότητα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση αερίου από το FPSO της Energean, δεδομένα που μάς επιτρέπουν να στοχεύουμε σε νέους πελάτες».
Τα μελλοντικά μας συμβόλαια, πρόσθεσε, «θα έχουν ως στόχο τόσο την αυξανόμενη αγορά του Ισραήλ όσο και τις εξαγωγές σε περιφερειακές αγορές, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους μετόχους αλλά και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της Energean».
Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο με την IPM υπόκειται στη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων καθώς και στα αποτελέσματα του γεωτρητικού προγράμματος της νέας χρονιάς.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά την εκτέλεση τεσσάρων γεωτρήσεων στο Ισραήλ και ξεκινά με τη γεώτρηση στο Karish North τον Μάρτιο, όπου στόχος είναι 36,8 δισ. κυβικά μέτρα (1,3 τρισ. κυβικά πόδια) φυσικού αερίου, με 69% γεωλογικές πιθανότητες επιτυχίας.
Νέο συμβόλαιο πώλησης φυσικού αερίου για την Energean στο Ισραήλ
Νέο συμβόλαιο πώλησης για συνολικά 5,5 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για χρονικό διάστημα 19 ετών, αρχής γενομένης από το 2024, και συνολικής αξίας περίπου 900 εκ. δολαρίων, υπέγραψε η Energean με τον ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρισμού I.P.M. Beer Tuvia Ltd. (IPM) που δραστηριοποιείται στο Ισραήλ.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες που προκαλούν αντιδράσεις στους δρόμους της Κύπρου - «Καμαρώστε τους!»
Θλίψη για τον θάνατο 52χρονου στην Κύπρο - «Το λεωφορείο πέρασε για να σε πάρει, όμως δεν κατέβηκες…» - Δείτε φωτογραφία
Ανείπωτη τραγωδία: Πήγε για μανιτάρια και δεν επέστρεψε ποτέ - Νεκρή 75χρονη, στη δημοσιότητα τα στοιχεία της
VIDEO - Τρόμος στον αέρα: Η προσγείωση που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία - Αεροπλάνο πάλευε με τους ανέμους
VIDEO - First Dates: Η 27χρονη Κύπρια βρήκε τον έρωτα - Η απρόσμενη κίνηση του 32χρονου στο ραντεβού τους
Απίστευτες σκηνές: «Κάηκε» η Λευκωσία για τα 100 χρόνια του ΑΠΟΕΛ - Βίντεο από το εντυπωσιακό pyro show

