ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο τελικό στάδιο κατάσβεσης η φωτιά στην πλατφόρμα- Έγινε χρήση αφρού- «Πάντα υπάρχουν κίνδυνοι»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο τελικό στάδιο κατάσβεσης η φωτιά στην πλατφόρμα- Έγινε χρήση αφρού- «Πάντα υπάρχουν κίνδυνοι»

Στο τελικό στάδιο κατάσβεσης της βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο της πλατφόρμας Castoro Sei, στο λιμάνι Λεμεσού, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για διασφάλιση του χώρου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, έχει γίνει χρήση ειδικού υλικού πυρόσβεσης (αφρού), για να αντιμετωπιστεί η φωτιά και στο παρόν στάδιο γίνεται επαναξιολόγηση της κατάστασης.
 
Αν και το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς έχει καταπολεμηθεί, πρόσθεσε, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε πλήρη κατάσβεσή της, αφού πάντα υπάρχουν κίνδυνοι σε αυτό το περιβάλλον.
 
Εξάλλου, ο διευθυντής του τερματικού της Eurogate, Γιώργος Ππούρος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, λίγο πριν το μεσημέρι, σταμάτησαν προληπτικά όλες οι εργασίες στο τερματικό, ενώ δόθηκε το πράσινο φως για επανέναρξή τους λίγο πριν τις 15:00.
 
Λόγω του περιστατικού, τόνισε, η Eurogate θα εργαστεί επιπρόσθετες ώρες σήμερα, μέχρι και τις 19:00..  
 
Υπενθυμίζεται πως στο πλωτό εργοστάσιο υποθαλάσσιων αγωγών, της εταιρείας Saipem, υπήρχαν 172 πρόσωπα τα οποία αποβιβάστηκαν με ασφάλεια μόλις έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εντατικοποίηση προσπαθειών για επανέναρξη συνομιλιών - Εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών

Κυπριακό: Εντατικοποίηση προσπαθειών για επανέναρξη συνομιλιών - Εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών

Εντατικοποίηση των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και δεδομένης της ήδη προαναγγελθείσας από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επόμενης άτυπης διευρυμένης Συνόδου.