ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίδραση «Ισότητας» σε διπλές αποκοπές από δημόσιους υπαλλήλους για ιατροφαρμακευτική και ΓεΣΥ

Αντίδραση «Ισότητας» σε διπλές αποκοπές από δημόσιους υπαλλήλους για ιατροφαρμακευτική και ΓεΣΥ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα κάνει λόγο για εμπαιγμό, σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε τη Δευτέρα, σχολιάζοντας το θέμα των συνεισφορών των δημοσίων υπαλλήλων για σκοπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ΓεΣΥ και προειδοποιεί με λήψη «δυναμικών μέτρων».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η συντεχνία υπενθυμίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με τον Κανονισμό 3Α των περί Κυβερνητικών Ιατρικών Ιδρυμάτων και Υπηρεσιών Γενικών Κανονισμών του 1978 έως 2013, που τροποποιήθηκε το 2017, καταβάλλουν υποχρεωτική συνεισφορά ύψους 1,5% επί των ακαθάριστων απολαβών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 «Όπως γίνεται φανερό, λόγω μη περίληψης πρόνοιας για κατάργηση των υποχρεωτικών συνεισφορών βάσει των περί Κυβερνητικών Ιατρικών Ιδρυμάτων και Υπηρεσιών Γενικών Κανονισμών του 1978 έως 2017, στους επηρεαζόμενους εργαζόμενους θα συνεχίσουν να γίνονται οι σχετικές αντισυνταγματικές/παράνομες αποκοπές, ενώ ταυτόχρονα θα τους γίνονται αποκοπές και για σκοπούς ΓεΣΥ! Πρόκειται, δηλαδή, να καταβάλλουν διπλές εισφορές για τον ίδιο σκοπό, οι οποίες, μάλιστα, θα είναι πολύ υψηλότερες από τις εισφορές κάθε άλλου εργαζόμενου, ενώ, βάσει των όρων εργοδότησής τους, έχουν δικαίωμα σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», αναφέρει η συντεχνία.

 «Η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα δεν θα ανεχθεί αυτό τον εμπαιγμό, καθώς και οποιανδήποτε περαιτέρω θυματοποίηση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και θα προβεί στη λήψη δυναμικών μέτρων, ενδεχομένως σε συνεργασία με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα αναφέρει πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο καταχώρισης προσφυγών στο Διοικητικό Δικαστήριο, για όλες τις περιπτώσεις επηρεαζόμενων μελών της, μετά από συνεννόηση μαζί τους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top