ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ 15 ΚΙΛΩΝ: Αξίας μισού εκατομμυρίου οι ουσίες –‘Τούτα που ήβρετε πάνω στον Άριστο…’

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ 15 ΚΙΛΩΝ: Αξίας μισού εκατομμυρίου οι ουσίες –‘Τούτα που ήβρετε πάνω στον Άριστο…’

Διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημερών εκδόθηκε εναντίον των δυο υπόπτων που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης (16/01) σε σχέση με την υπόθεση εντοπισμού συνολικά 15 κιλών κοκαΐνης.

Της Γεωργίας Παππούτα

Πρόκειται για τον 36χρονο Α.Κ. και τον 34χρονο Γ.Α. από τη Λευκωσία.

Κατά τη δικαστική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση του διατάγματος προσωποκράτησης εναντίον των δυο υπόπτων αναφέρθηκαν και λεπτομέρειες για τα αδικήματα που φέρονται να διέπραξαν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από τον εξεταστή της υπόθεσης, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) είχε συγκεκριμένες πληροφορίες για τα δυο πρόσωπα από τον περασμένο Δεκέμβριο, βάσει των οποίων οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν τις οικίες τους ως αποθήκες ναρκωτικών και εκεί διαχώριζαν, ζύγιζαν και πωλούσαν ουσίες σε τρίτα πρόσωπα.

Μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες ότι τα δυο πρόσωπα θα παραλάμβαναν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από άλλη πόλη, άνδρες της ΥΚΑΝ τους εντόπισαν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας παρά την έξοδο Κοτσιάτη, θέτοντάς τους υπό παρακολούθηση.

Τα δυο πρόσωπα εισήλθαν στην οικία του 34χρονου στη Λευκωσία. Ακολούθως βγήκε από εκεί ο 36χρονος που έφερε και μια τσάντα (hand bag) στρατιωτικού τύπου. Συνελήφθη επί τόπου, ερευνήθηκε και στην τσάντα εντοπίστηκαν 14 κιλά κοκαΐνη.

Εν συνεχεία, οι άνδρες της ΥΚΑΝ κτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος του 2ου υπόπτου (34χρονος) κι αφού ο τελευταίος δεν άνοιγε, την έσπασαν.

Λίγες στιγμές αργότερα εντόπισαν τον 34χρονο να βρίσκεται στη βεράντα και αντιλήφθηκαν ότι πέταξε συσκευασία με 1 κιλό κοκαΐνης σε βεράντα διπλανού διαμερίσματος.

Τότε ο 34χρονος είπε στα μέλη της ΥΚΑΝ: «Δεν άνοιγα, γιατί φίλε μου, ε κοκαΐνη τζιαί εν δικά μου, τζιαί τζείνα που ήβρετε πάνω στον Άριστο τζιαί τούτο το ένα που επέταξα…».

Όπως αναφέρθηκε, η πώληση των εν λόγω ναρκωτικών ουσιών θα απέφερε έσοδα περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Σε έρευνα στην οικία του 34χρονου εντοπίστηκαν 7 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό ύψους 2010 ευρώ, 1 lap top, σημειώσεις και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεχόταν κλήσεις και γραπτά μηνύματα σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα από διάφορα πρόσωπα.

Στον χώρο διαμονής του 36χρονου εντοπίστηκαν δυο ζυγαριές ακριβείας, 1 κόφτης, 1 κροτίδα, 1 κινητό τηλέφωνο, διάφορες σημειώσεις και ένα απόκομμα κάρτας τηλεφώνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top