ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Γυναίκα καταγγέλλει ότι έγινε... πισίνα το σπίτι της -Αδυναμία της Πολεοδομίας να ανταποκριθεί άμεσα -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Γυναίκα καταγγέλλει ότι έγινε... πισίνα το σπίτι της -Αδυναμία της Πολεοδομίας να ανταποκριθεί άμεσα -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γέμισε νερά το προσφυγικό σπίτι γυναίκας που διαμένει στον συνοικισμό Στροβόλου 2, μαζί με τον σύζυγο της. 

Της Γεωργίας Παππούτας

Η κα. Άννα-Μαρία Γιάννη από την Ρουμανία παντρεμένη με Κύπριο, βρίσκεται σε απελπισία με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι της, μετά από πλημμύρες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί μας. Συγκεκριμένα στάζει διαρκώς το ταβάνι της οικίας της, σε μεγάλο βαθμό όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Το πρόβλημά της δεν είναι μόνο αυτό, όπως καταγγέλλει. Κι αυτό γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δεν την έχουν βοηθήσει, παρά τα σχετικά διαβήματα που έκανε.

Πολλά προσφυγικά σπίδια έχουν ανεγερθεί εδώ και 30 - 40 χρόνια και πλέον θεωρούνται παλιά, ενώ δύσκολα μπορούν να διατηρηθούν σε πλήρη λειτουργία, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να είναι εμφανή.  

Η κ. Άννα προβληματισμένη για τα όσα συμβαίνουν στην ίδια και στην γειτονιά της μας κατήγγειλε τα όσα πέρασε τις τελευταίες ώρες, παραθέτοντας μας και φωτογραφίες που αποδεικνύουν την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή το σπίτι της.  

Πλημμυρισμένοι χώροι, ταβάνια που έχουν διαρροή και βρεγμένα κρεβάτια είναι μερικά από τα όσα αντικρίζουμε, ενώ η προσπάθεια τους να σώσουν ότι μπορούν μέσα στο σπίτι τους είναι ευδιάκριτη. Όπως μας ανέφερε η καταγγέλλουσα μετέβηκε η ίδια στην Πολεοδομία που βρίσκεται πλησίον του σπιτιού της και της είπαν ότι δεν μπορούν να την βοηθήσουν, αφού δεν υπάρχει εργολάβος, μάλιστα της είπαν να περιμένει μέχρι τον Απρίλη.  

Στην συνέχεια και μη ξέροντας πως να χειριστεί την όλη κατάσταση, τηλεφώνησε στα κεντρικά γραφεία της πολεοδομίας και όπως ισχυρίζεται έτυχε απρεπής συμπεριφοράς από τους λειτουργούς.  

Επανειλημμένα της είπαν να μείνει στην αναμονή μέχρι να έρθει η σειρά της. Μεταφέροντας μας τον διάλογο της με λειτουργό της πολεοδομίας η ίδια τους είπε: “Το κρεβάτι μου είναι βρεγμένο, πως θα κοιμηθώ την νύχτα;” και η απάντηση ήταν “αυτό είναι δικό σας πρόβλημα”.  

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται η κ. Άννα της είπαν πως αν δεν μπορεί να περιμένει να τα φτιάξει μόνη της, αλλά δεν θα της δοθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. 

Η καταγγέλλουσα μας εξήγησε πως στο σπίτι διαμένει η ίδια και ο σύζυγος της, ο οποίος είναι άνεργος. Οι δύο τους δυσκολεύονται οικονομικά να φτιάξουν το σπίτι στο οποίο διαμένουν κάτι που έχει επισημάνει και στην Πολεοδομία.  

Το ThemaOnline κρίνοντας την σοβαρότητα των λεγόμενων της κ. Άννας επικοινώνησε με την προϊστάμενη των Συνοικισμών στην Πολεοδομία κα. Κατερίνα Αντωνίου.  

Η κα. Αντωνίου μας παρέθεσε μια εντελώς διαφορετική θέση από αυτή της καταγγέλλουσας, αναφέροντας μας πως μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από την κα. Άννα έστειλαν πολιτικό μηχανικό ο οποίος έκανε τους απαιτούμενους ελέγχους στο σπίτι και κρίθηκε πως δεν είναι τόσο επείγουσα η κατάσταση, όσων άλλων σπιτιών τα οποία έχουν ελέγξει.  

Η κα. Αννα αρνείται κατηγορηματικά ότι υπήρξε έλεγχος από αρμόδιο άτομο στο σπίτι της, ενώ όπως λέει ήταν στο σπίτι όλη μέρα και κανένας δεν πήγε εκεί.  

Πάντως η κα. Αντωνίου στις δηλώσεις της μας ανέφερε ότι δέχονται πέραν των πενήντα τηλεφωνημάτων με παράπονα την ημέρα και οι ίδιοι αποστέλλουν επιθεωρητές για όλες τις περιπτώσεις. Μάλιστα, όπως μας εξήγησε αρκετές φορές καταγγέλλουν ότι έχουν πλημμυρίσει και όταν γίνεται ο έλεγχος τελικά δεν υπάρχει κάτι το εξαιρετικά σοβαρό. 

“Είμαστε εδώ και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο και να βάλουμε μονώσεις σε όλους, κάτι που είναι πολύ δύσκολο με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν” δήλωσε η κα. Αντωνίου στο ThemaOnline. 

  

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top