ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΤΑΜΙ: Καθορίζει την στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΤΑΜΙ: Καθορίζει την στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την Πέμπτη (17/1) καθορίζει το Ποτάμι τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Ποταμιού που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα θα καθοριστεί η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του κόμματος στην ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα εμφανίζεται διχασμένη. Από τη μία οι κ. Ψαριανός και Αμυράς έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία και από την άλλη οι κ. Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης θεωρούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος δεν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία, όμως δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα λάβει απόφαση για θετική ψήφο κάτι που όπως διαμηνύουν οι Ψαριανός και Αμυράς θα τους θέσει εκτός κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται να προτείνει ψήφο κατά συνείδηση, ξεκαθαρίζοντας ότι στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν συνεπάγεται στήριξη στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται οι διεργασίες και στο Κίνημα Αλλαγής με τη Φώφη Γεννηματά να λέει χθες ότι δεν προτίθεται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η πρόθεση αυτή «απελευθερώνει» τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλο, ο οποίος έχει εκφραστεί θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή.

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή η Συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει σίγουρα 148 θετικές ψήφους, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι η κύρωσή της με την απόλυτη πλειοψηφία των 151 είναι «πολιτικά επιβεβλημένη».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top