ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοποθέτηση ΑΚίΔΑ για την εισφορά δημόσιων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών στο ΓεΣΥ

Τοποθέτηση ΑΚίΔΑ για την εισφορά δημόσιων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών στο ΓεΣΥ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών  - ΑΚίΔΑ καλεί την ΠΟΕΔ να συνεργαστεί με τις λοιπές εκπαιδευτικές οργανώσεις, καθώς και την ΠΑΣΥΔΥ και τις υπόλοιπες Συντεχνίες των εργαζομένων του δημόσιου τομέα και άμεσα να προχωρήσουν σε συναντήσεις με τα κόμματα και να απαιτήσουν την άμεση ενεργοποίηση τους για διόρθωση των στρεβλώσεων, που αφορούν την εισφορά εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων για ΓεΣΥ.

Προσθέτει ότι οι Συντεχνίες των λειτουργών του δημοσίου επεσήμαναν εδώ και μέρες «πως εγκληματικά το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε το 1,7% ως εισφορά για τους εκπαιδευτικούς και τους Δημόσιους Υπαλλήλους χωρίς να αποσύρει το 1,5%, το οποίο είχε επιβάλει, κι αυτό ετσιθελικά το 2013, επικαλούμενο την κρίση».

Κάνει αναφορά σε κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων εξαιτίας μεθοδεύσεων από τους αρμόδιους και θέτει το ερώτημα αν «τελικά η Κυβέρνηση παίζει το παιγνίδι της γάτας με τον ποντικό για να μην εφαρμόσει το ΓεΣΥ, έτσι ώστε από τη μια να επωφελείται η βιομηχανία της ιδιωτικής ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας, αφού τα Δημόσια Νοσηλευτήρια τα διαλύουν με γεωμετρική πρόοδο και από την άλλη εντέχνως να φορτώσουν την ευθύνη σε όσους αντιδρούν;».

Καλεί, τέλος, το ΔΣ της ΠΟΕΔ όπως άμεσα ενημερώσει αναλυτικά τα μέλη της «για τη νέα θυματοποίηση την οποία θα υποστούν, αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top