ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ τρίποντο από όλες τις απόψεις και… τώρα βλέπει Κύπελλο!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ τρίποντο από όλες τις απόψεις και… τώρα βλέπει Κύπελλο!

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΕΝΠ (20/1) τελείωσε με την Κυρία να κερδίζει 2-0. Τα γκολ ο Κατσαράβα (2′) και ο Πράνιτς από το σημείο του πέναλτι (60′) σε ένα τρίποντο που είναι σημαντικό και βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.

Ο αγώνας ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια μιας και στο 2ο λεπτό ο Κατσαράβα με κοντινή προβολή εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Κλέιμαν και σημείωσε το 1-0. Αν μη τι άλλο ήταν μια εξέλιξη που άφησε ευχαριστημένο τον Στρέπελ, ενώ από την άλλη σαφώς και ο Κάριτ Φελκ δεν ήθελε να γίνει κάτι τέτοιο.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά να πιέσουν την άμυνα της Κυρίας, να μην την αφήσουν να πατήσει πάνω στην ψυχολογία του γρήγορου γκολ και να βρει την ισοφάριση. Μάλιστα στο 12’ έχασε μεγάλη ευκαιρία η Ένωση για να φέρει το ματς στα ίσα, όμως το σουτ του Ουντότζι έφυγε λίγο έξω και το 1-0 παρέμεινε.

Η αλήθεια είναι ότι μετά το γκολ που δέχθηκε η ΕΝΠ, ανέβασε απόδοση και θέλησε να απαντήσει. Δεν έδωσαν δικαίωμα στην Ανόρθωση να βγάλει αντεπιθέσεις και κυρίως από τα άκρα οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να γίνουν επικίνδυνοι.

Στο 17’ έχασαν καλή στιγμή με τον Ζάρατε να κάνει το σουτ και τον Βάργκιτς να πέφτει και να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του συγκροτήματος του Γιούργκεν Στρέπελ και τα πάντα ήταν ρευστά.

Η Ένωση πατούσε καλύτερα, μπορεί να μην έβρισκε την μεγάλη φάση καθώς αμυνόταν καλά η Κυρία, όμως ήθελε το γκολ και το έδειχνε. Τα χαλούσε επί της ουσίας στην τελική προσπάθεια και δεν δημιουργούσε αυτό το κάτι παραπάνω για να βρει την ουσία που δεν ήταν άλλη από το τέρμα.

Η Ανόρθωση έχασε δύο μεγάλες φάσεις στο 42′ και στο 43′ για να κάνει τα τέρματά της δύο, όμως ο Μικελτάντζε που ήταν ο πρωταγωνιστής και στις δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν. Ειδικά στην ευκαιρία του 43′ ο Γεωργιανός θα τα έχει με τον εαυτό του καθώς προ κενής εστίας δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε και ο Κυριάκου έπεσε με αυτοθυσία και κράτησε το αποτέλεσμα ως είχε (1-0).

Δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Ανόρθωση να προηγείται με 1-0 μετά και το γκολ του Κατσαράβα στο 2ο λεπτό.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια αλλαγή και οι δύο ομάδες συνέχισαν με τους ίδιους έντεκα. Ενώ η Ένωση έδειξε διάθεση να πιέσει και να συνεχίσει από εκεί που έμεινε στο πρώτο μέρος, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν έγινε στη πράξη και η Ανόρθωση παρουσιάστηκε πιο σοβαρή. Κράτησε μπάλα και προσπάθησε να βρει ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη.

Και ενώ η μεγάλη φάση απουσίαζε, στο 59′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε παράβαση που υπέπεσε ο Αμπαρτζουμιάν καθώς πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής ανέτρεψε το νεαρό Ιωάννου. Ο Πράνιτς από τα έντεκα βήματα δεν λάθεψε και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Η Ένωση στο δεύτερο 45λεπτο δεν είχε την ίδια φρεσκάδα όπως το πρώτο και αυτό φάνηκε. Δεν είχε την κατοχή και δεν γυρόφερνε την μπάλα έξω από την περιοχή του Βάργκιτς. Οι παίκτες του Στρέπελ ήταν εμφανές πως δεν ήθελαν να χάσουν το τρίποντο και στο β’ μέρος μετά και το πλεονέκτημα των δύο γκολ διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμα.

Είχαν σωστή αμυντική λειτουργία και μάλιστα έφτασε κοντά και σε ένα τρίτο γκολ όμως το δοκάρι στέρησε στον Ιωάννου ένα εκπληκτικό γκολ στο 81′.

Από την άλλη η ΕΝΠ μετά και το γκολ που δέχθηκε στο 60′ το έργο της έγινε ακόμη πιο δύσκολο, δεν παράτησε το παιχνίδι όμως δεν κατάφερε ποτέ να βρει το γκολ της μείωσης που θα της έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Με το τελικό σφύριγμα του Λούκα Σωτηρίου οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 2-0 την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και ανέβηκαν στους 27 βαθμούς. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 13, όσους είχαν δηλαδή και πριν από το σημερινό παιχνίδι.

Την ερχόμενη Τετάρτη (23/1) οι δύο ομάδες θα τα πουν στο Παραλίμνι στον επαναληπτικό του 2-3 της ΕΝΠ για την φάση των 16 του Κυπέλλου.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top