LIFESTYLE

Όσκαρ 2019: Σάρωσε ο Λάνθιμος και το «Favourite» - Υποψηφιότητες για 10 Όσκαρ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όσκαρ 2019: Σάρωσε ο Λάνθιμος και το «Favourite» - Υποψηφιότητες για 10 Όσκαρ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνολικά δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ κέρδισε ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος, για την ταινία του «The Favourite».

Οι δέκα υποψηφιότητες του «The Favourite» είναι πέρα από κάθε προσδοκία και δικαιώνουν όσους πίστεψαν εξαρχής στον Έλληνα σκηνοθέτη.

Οι υποψηφιότητες της ταινίας είναι για τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, Κοστουμιών, Α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα Β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Tο μεσημέρι της Τρίτης (22/1), ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Tο βλέμμα όλων είναι στραμμένο στον Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος έχει ήδη σαρώσει φέτος στα βραβεία και στις υποψηφιότητες. H ταινία «The Favourite» κέρδισε συνολικά δέκα υποψηφιότητες.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στις αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους, σε μια εποχή όπου οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η εύθραυστη Βασίλισσα Άννα καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα Τσόρτσιλ κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει την υγεία της.

Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκεϊλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top