ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H ΟΕΒ εισηγείται τη μετάθεση της έναρξης καταβολής εισφορών από όλους στο ΓεΣΥ

H ΟΕΒ εισηγείται τη μετάθεση της έναρξης καταβολής εισφορών από όλους στο ΓεΣΥ

H Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εισηγείται όπως μετατεθεί η έναρξη καταβολής εισφορών από όλους στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), μέχρις ότου με συμφωνίες μεταξύ ΟΑΥ και ιατρών/νοσηλευτηρίων, διασφαλιστεί με εύλογη επάρκεια η εύρυθμη έναρξη λειτουργίας των παροχών.

 
Σε ανακοίνωσή, που εξέδωσε μετά από την τακτική συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η ΟΕΒ αναφέρει ότι σε τέτοια περίπτωση το κράτος πρέπει να επιβάλει αμέσως οριζόντιο έκτακτο τέλος αλληλεγγύης στους εργοδότες και στους εργοδοτούμενους, με το οποίο θα συγκεντρωθεί ποσό χρημάτων, πέριξ των 100 εκ. ευρώ, για να τα διαθέσει με τους τρόπους που το ίδιο θεωρεί προσφορότερο, για άμεση ανακούφιση όλων των πολιτών, που δεν έχουν τώρα επαρκή πρόσβαση σε ποιοτικές και έγκαιρες υπηρεσίες υγείας.

Επιπλέον, αναφέρει ότι θα αναλάβει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και της κοινής γνώμης.
 
Εξάλλου, η ΟΕΒ επιβεβαιώνει την πλήρη, απόλυτη και ανεπιφύλακτη στήριξη της στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, παρά τις πάγιες διαφωνίες της, αναφορικά με την αρχιτεκτονική και τον οδικό χάρτη υλοποίησης του Συστήματος.

Επίσης, θεωρεί ότι η επιτυχής λειτουργία του ΓεΣΥ προϋποθέτει την αρμονική συνδρομή πολλών παραμέτρων, όχι μόνο επαρκούς αριθμού ιατρών και νοσηλευτηρίων αλλά και αρκετών άλλων συντελεστών.
 
Όπως σημειώνει «σήμερα υπάρχει πληθώρα οργανωτικών θεμάτων του ΓεΣΥ, που δεν έχουν επιλυθεί και δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα διασφαλιστεί επαρκής αριθμός ιατρών, νοσηλευτηρίων και άλλων παρόχων». 
 
Η ΟΕΒ ζητεί όπως ο ΟΑΥ, ο ΠΙΣ και ο ΠΑΣΙΝ καλόπιστα εντατικοποιήσουν τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις, με στόχο τη συνομολόγηση συμφωνιών το ταχύτερο δυνατό και προς τούτο θέτει στη διάθεση και των τριών φορέων τις καλές της υπηρεσίες, για επίσπευση και ταχεία ολοκλήρωση των διεργασιών.
 
Επιπλέον, θα συστήσει σε όλες τις επιχειρήσεις και οργανισμούς τη διατήρηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του προσωπικού τους ή και των εξαρτημένων τους προσώπων, μέχρι και την έναρξη λειτουργίας του ΓεΣΥ, ενώ διευκρινίζει ότι τυχόν διαφοροποίηση του κόστους του σφαιρικού προϋπολογισμού, δεν μπορεί να γίνει από αύξηση εισφορών αλλά πρέπει να καλυφθεί από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας, με μεταφορά κονδυλίων από μη παραγωγικές και μη αναπτυξιακές δαπάνες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top