ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βουκουρέστι για το άτυπο Συμβούλιο ΕΕ μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ

Στο Βουκουρέστι για το άτυπο Συμβούλιο ΕΕ μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ

Στο Βουκουρέστι για να λάβει μέρος στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ μεταβαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης την Πέμπτη το πρωί.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι εργασίες του Συμβουλίου αρχίζουν την Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

«Κατά τις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ. Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την πρώτη ημέρα εργασιών είναι η Ανατολική Εταιρική Σχέση, η κατάσταση και οι εξελίξεις στην Βενεζουέλα και οι  τελευταίες εξελίξεις στο Συριακό», αναφέρεται.
 
Τη δεύτερη μέρα, προστίθεται, «θα γίνει ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ – Κίνας.  Η συζήτηση για την Κίνα θα συνεχισθεί και στην τελευταία ενότητα του Άτυπου Συμβουλίου, που διεξάγεται κατά παράδοση με τη συμμετοχή και των Υπουργών Εξωτερικών των υποψηφίων για ένταξη χωρών». 
 
Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top