ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΣΩΣΗ- ΤΡΟΟΔΟΣ: Η κατάσταση του τραυματία εθελοντή- Το χρονικό της γιγαντιαίας επιχείρησης

ΔΙΑΣΩΣΗ- ΤΡΟΟΔΟΣ: Η κατάσταση του τραυματία εθελοντή- Το χρονικό της γιγαντιαίας επιχείρησης

Στις 8:00 το πρωί της Κυριακής (3/2), ολοκληρώθηκε και επίσημα η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωση 21 προσώπων που χάθηκαν στο Τρόοδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (3/2) στις 8 το πρωί, η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας, που στήθηκε από χθες (2/2) το απόγευμα, για τη διάσωση 21 προσώπων που χάθηκαν στην περιοχή Τροόδους.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.15 χθες το απόγευμα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι ομάδα προσκόπων αποτελούμενη από 17 ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και τέσσερις συνοδούς, ξεκίνησαν από τις δύο το μεσημέρι από το Τρόοδος για να περπατήσουν το μονοπάτι της φύσης «Μνήματα των Επισκόπων», με προορισμό την Κακοπετριά, ενώ λόγω των χιονιών, έχασαν τον προσανατολισμό τους και ζήτησαν βοήθεια.

Από την πρώτη στιγμή, στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για εντοπισμό τους, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και Μόρφου, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δασών, της Εθνικής Φρουράς, καθώς και εθελοντές.

Παράλληλα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου λειτούργησε Κέντρο Κρίσεως.

Οι πρόσκοποι εντοπίστηκαν γύρω στις 9.45μ.μ, σε χαράδρα στην περιοχή «Αρκάτζι του Πικρομηλουθκιού» στην τοποθεσία «Ατσουποκάμηλος» και μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο της Αστυνομίας με ασφάλεια στα ασθενοφόρα που τους ανέμεναν στην περιοχή Τροόδους και στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια απολύθηκαν.

Επίσης έγινε διάσωση ενός αστυνομικού ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκε. Επιπρόσθετα, έγινε διάσωση ενός εθελοντή ηλικίας 45 ετών, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα και υπέστη κατάγματα στα δύο του πόδια και στα πλευρά. Ο 45χρονος κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τέλος, μέχρι τις 8 σήμερα (3/2)το πρωί, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια με το ελικόπτερο της Αστυνομίας και τα τελευταία 15 πρόσωπα (αστυνομικοί, μέλη της ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών, εθελοντές και συνοδοί προσκόπων) που παρέμειναν στην περιοχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top