ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Εφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Το who is who του επιχειρηματία-συμβόλου στον χώρο της ναυτιλίας.

 

Την τελευταία του πνοή άφησε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος.

Σε ανάρτησή της στο facebook, η σύζυγός του Κατερίνα Παναγοπούλου αναφέρει: «Έφυγε ο πατριάρχης της επιβατηγού ναυτιλίας Περικλής Σ. Παναγόπουλος, επίτιμος πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ηλικία 83 ετών, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 06.00 π.μ.

Μετά από πολύχρονη μάχη, ξεκίνησε το τελευταίο του και μεγαλύτερο ταξίδι. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 και θα ακολουθήσει η ταφή στον οικογενειακό τάφο, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών».

O Περικλής Παναγόπουλος υπήρξε ο εφοπλιστής εκείνος που με τις κινήσεις του και τις αποφάσεις του άλλαξε για πάντα το προφίλ της ακτοπλοΐας της χώρας, πρώτα στις γραμμές του εξωτερικού και ακολούθως στις γραμμές του εσωτερικού.

Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τον υποχρέωσαν σε μια αναδιάταξη των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, χωρίς ωστόσο να τον ωθήσουν στο να εγκαταλείψει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Ο κ. Παναγόπουλος ήταν ένα σύμβολο της σύγχρονης ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας και για τον λόγο αυτό η είδηση της απαγωγής του είχε παγώσει κυριολεκτικά όχι μόνο την ελληνική αλλά και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και ήταν γιος του Καλαματιανού Σταύρου Παναγόπουλου και της Ειρήνης, η οποία καταγόταν από μεγάλη οικογένεια της Κωνσταντινούπολης.

Ο πατέρας του απεβίωσε στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Για κάποιους απεβίωσε στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου και για κάπουλος άλλους στη διάρκεια βασανιστηρίων από τους Γερμανούς, όταν τον συνέλαβαν ως μέλος της Αντίστασης.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top