LIFESTYLE

«Άσχημα μαντάτα» για τους Κύπριους που θέλουν να παρακολουθήσουν live την Eurovision στο γειτονικό Ισραήλ

«Άσχημα μαντάτα» για τους Κύπριους που θέλουν να παρακολουθήσουν live την Eurovision στο γειτονικό Ισραήλ

Πολλοί είναι οι συμπατριώτες μας «Eurofans» που σκοπεύουν να μεταβούν στο γειτονικό Ισραήλ, τον κοντινό προορισμό από το αεροδρόμιο της Λάρνακας ώστε να ζήσουν από κοντά, την μεγάλη αυτή εκδήλωση που κάθε χρόνο «μαγνητίζει» εκατομμύρια τηλεθεατές.

Του Στέλιου Στυλιανού

Ενώ το κόστος τον αεροπορικών εισιτηρίων δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ μετ’ επιστροφής, τα νέα που έρχονται από το Τελ Αβίβ δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Αναφερόμαστε στις τιμές των εισιτηρίων που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τις επόμενες μέρες και οι οποίες είναι το λιγότερο «τσουχτερές».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αίθουσα που θα φιλοξενήσει τον 64ο διαγωνισμό της Eurovision θεωρείται πολύ μικρή, (πρόκειται για τον πολυχώρο Expo Tel Aviv, Pavilion 2)  και ως εκ τούτου, αλλά λόγω και του υψηλού κόστους από μεριάς του Ισραήλ οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Το φθηνότερο εισιτήριο που θα υπάρχει διαθέσιμο αφορά την ΠΡΟΒΑ του ημιτελικού και θα κοστίζει 85 ευρώ! Αν κάποιος έχει την επιθυμία να ζήσει τη μεγάλη βραδιά του ΤΕΛΙΚΟΥ στις 18 Μαΐου, στην πιο απλή θέση θα πρέπει να βγάλει από τη τσέπη του το ποσό των 280 ευρώ.

Στην περίπτωση που έχει την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά τον τελικό από προνομιακή θέση θα πληρώσει 414 ευρώ.

Όλα αυτά προκύπτουν όπως αναφέραμε από την μικρή αίθουσα με τον κόσμο που μπορεί να φιλοξενήσει να είναι μόλις 7.300 με τις 3000 θέσεις να είναι ήδη δεσμευμένες από την ΕΒU. Για τα υπόλοιπα 4300 εισιτήρια αναμένεται να γίνει μια μικρή «σφαγή».

Συμπληρώνεται πως έγινε σκέψη αρχικά η Eurovision να φιλοξενηθεί σε μεγάλο στάδιο στην Ιερουσαλημ, ωστόσο ναυάγησε καθώς από την μια ο διαγωνισμός πρεπει να λάβει χώρα στην πρωτεύουσα και από την άλλη δεν ήταν εφικτό να κατασκευαστεί οροφή μέσα σε λίγους μήνες.

Οσοι λοιπόν Κύπριοι θα μεταβούν στο γειτονικό Ισράηλ, λόγω και του πολύ υψηλού κόστους ζωής, αλλά και των τιμών που προέκυψαν ίσως κάνουν δεύτερες σκέψεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top