ΔΙΕΘΝΗ

Για ενδεχόμενο συνάντησης Τραμπ - Μαδούρο μιλά ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Για ενδεχόμενο συνάντησης Τραμπ - Μαδούρο μιλά ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Το ενδεχόμενο συνάντησης ανάμεσα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και τον ομόλογό του της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ήγειρε σήμερα ο βενεζουελανός υπουργός Εξωτερικών, καθώς συνεχίζεται η πολιτική και διπλωματική κρίση στην λατινοαμερικανική χώρα.


«Καλούμε σε διάλογο, διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες – γιατί όχι μεταξύ των προέδρων Μαδούρο και Τραμπ;» δήλωσε ο υπουργός Χόρχε Αρεάθα, ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Σημείωσε πως οι δύο ηγέτες θα μπορούσαν να επιζητήσουν «κοινό τόπο και να εξηγήσουν τις διαφορές» τους.

Τυχόν συνάντηση ωστόσο φαντάζει μάλλον απίθανη, δεδομένου ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο κι έχει επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε ανώτατα στελέχη του καθεστώτος Μαδούρο.

Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ημέρες του κ. Μαδούρο στην εξουσία «είναι μετρημένες».

Ο κ. Αρεάθα άλλωστε αφιέρωσε μεγάλο μέρος της τοποθέτησής του κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι επιχειρούν να ανατρέψουν τον κ. Μαδούρο, προσθέτοντας πως από το 2017 το Καράκας έχει χάσει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία λόγω «κατασχέσεων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top