ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- «Ο ίδιος φρουρός έχει χαστουκίσει άλλη γυναίκα στο παρελθόν» - « Ήθελε κουπόνια για φαγητό» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ- «Ο ίδιος φρουρός έχει χαστουκίσει άλλη γυναίκα στο παρελθόν» - « Ήθελε κουπόνια για φαγητό» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ιδιώτης φύλακας που ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής επεισοδίου σε γραφείο υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας σε παραλιακή πόλη της Κύπρου, φέρεται να έχει βιαιοπραγήσει και στο παρελθόν σε βάρος γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ενώπιον της η ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό) και οι οποίες αξιολογούνται, ο εν λόγω φύλακας ασφαλείας που ασκεί βία σε βάρος γυναίκας από τη Σομαλία, έχει επιδείξει και παλιότερα τέτοια στάση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Οργάνωσης Δώρος Πολυκάρπου, μιλώντας στο ThemaOnline την Παρασκευή (08/03) το απόγευμα, ανέφερε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που αξιολογούμε, το συγκεκριμένο άτομο έχει χαστουκίσει άλλη γυναίκα στο παρελθόν».

Ο κ. Πολυκάρπου ανέφερε ότι αν και η κοπέλα που απομακρύνθηκε με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο από την υπηρεσία, έχει εντοπιστεί από την ΚΙΣΑ, εντούτοις δεν έχει αναφέρει ακόμη τη δική της εκδοχή για το περιστατικό. «Γνωρίζω πάντως ότι στο συγκεκριμένο τμήμα, δίδονται από το κράτος κουπόνια 120 – 170 ευρώ σε άτομα για να βγάλουν το ψώνισμα ενός μήνα και να μπορέσουν να ζήσουν» μας ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Πιθανόν να υπήρξε εκνευρισμός γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα κουπόνια. Πολλές φορές τα κουπόνια εξαντλούνται και όταν οι λειτουργοί του εν λόγω τμήματος ενημερώσουν τον κόσμο που πάει να τα παραλάβει, προκαλείται εκνευρισμός».

Ο κ. Πολυκάρπου, σχολίασε ότι από τη δική του πείρα, η ένταση σε τέτοιες περιπτώσεις επέρχεται λόγω δυο παραμέτρων: «Αν θέλουμε να αγγίξουμε την ουσία του ζητήματος, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε κάποια γεγονότα. Πρώτα απ΄ όλα οι λειτουργοί δεν έχουν τη στήριξη που πρέπει από την Πολιτεία και δεύτερον, ως συνέπεια αυτού που σας ανέφερα, οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να χειριστούν περιπτώσεις μεταναστών, η ζωή των οποίων εξαρτάται από τα βοηθήματα που λαμβάνουν από το κράτος».

Σύμφωνα πάντα με το στέλεχος της ΚΙΣΑ, αυτές οι παράμετροι, οδηγούν σε ενστάσεις: «Ένας μετανάστης εξαρτάται από τα κουπόνια ή τα βοηθήματα που θα λάβει. Είναι, λοιπόν, εκνευρισμένος. Συνήθως ειδοποιείται να πάει να παραλάβει ένα κουπόνι σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Κι όταν πάει εκεί, μπορεί κάποτε να τον ενημερώσουν οι λειτουργοί ότι ‘δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα κουπόνια’. Όταν ο μετανάστης το ακούσει αυτό, χωρίς να του δοθούν εξηγήσεις, κι έχοντας κάνει θυσίες για να μεταβεί στο χώρο –άδικα όπως αποδεικνύεται- είναι λογικό να αντιδρά. Εκεί πρέπει να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση. Ένας άλλος παράγοντας που προκαλεί ένταση είναι αυτό το ‘ταμπούρωμα’ των λειτουργών, πίσω από πόρτες ασφαλείας ή υπό την προστασία ιδιωτών φυλάκων. Όλη αυτή η κατάσταση προκαλεί ένα άσχημο κλίμα».

Ο κ. Πολυκάρπου κατέληξε εμμένοντας στη θέση του ότι και οι λειτουργοί πρέπει να στηριχθούν περισσότερο από το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον κόσμο που εξαρτάται από βοηθήματα προερχόμενα από την Πολιτεία.

Να σημειωθεί ότι το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα offsite, μέσω VIDEO που καταγράφει το επεισόδιο. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη (06/03).

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top