ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα η κηδεία του Κιουτσιούκ

Πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα η κηδεία του Κιουτσιούκ

Πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα η κηδεία του πρώην ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και «πρωθυπουργού» Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Μια πρώτη τελετή έγινε έξω από τα γραφεία του κόμματος, όπου ο ηγέτης του κόμματος Ερσίν Τατάρ μίλησε για τον εκλιπόντα.

Το φέρετρο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη "βουλή" όπου μια δεύτερη τελετή έλαβε χώρα και μίλησε ο "πρόεδρος της βουλής" ενώ εκ μέρους της οικογένειας μίλησε ο Φεριντούν Ανταχάν όπου είπε ότι το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία έγινε στη διάρκεια της θητείας του Κιουτσιούκ.

Ο Κιουτσιούκ κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Λευκωσίας στο χώρο όπου είναι οι τάφοι άλλων ηγετών.

Στην κηδεία παρέστη και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Αλλοι που ήταν παρόντες ήταν ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο λεγόμενος πρόεδρος της βουλής Τεμπερουκέν Ουλουκάι, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Τουφάν Ερχουρμάν, ο "υπουργός εξωτερικών" Κουντρέτ Οζερσάι, ο πρώην Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, o Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο Τούρκος "πρέσβης" Αλί Μουράτ Μπασερί.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top