ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη κυπριακή εταιρεία καπνικών και αλκοολούχων εξαγοράζεται από εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων

Μεγάλη κυπριακή εταιρεία καπνικών και αλκοολούχων εξαγοράζεται από εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων

Εξαγοράζεται από ξένη εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην Κύπρο η Fereos Fourpoint Distribution - Spirits/Beverages, γνωστή στον κλάδο του εμπορίου καπνικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών.

Η εταιρεία που εξαγόρασε την Fereos είναι η Tempo Beverages Cyprus Limited.
Όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση, «η υπηρεσία της Επιτροπής Πτοστασίας του Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι έλαβε ειδοποίηση από την εταιρεία Tempo Beverages Cyprus Limited αναφορικά με την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Fereos Fourpoint Distribution Ltd».

Η εταιρεία Fereos ήταν γνωστή για τις δραστηριότητές της στον κλάδο των καπνικών προϊόντων, ενώ τα τελευταία χρόνια εστίασε στο εμπόριο γνωστών αλκοολούχων ποτών.
Πάντως, αυτή η κίνηση από πλευράς της Tempo φανερώνει τις προθέσεις της και συγκεκριμένα το στόχο της για εδραίωση στην κυπριακή αγορά.

Η ιστορία της Tempo, σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα (economytoday) άρχισε κατά τη δεκαετία του ’50, όταν ο Moshe Bornstein οραµατίστηκε την ίδρυση της πρώτης εταιρείας αναψυκτικών στο Ισραήλ. Το πρώτο προϊόν που λανσαρίστηκε στην ισραηλίτικη αγορά από την εταιρεία ήταν ένα νέο αναψυκτικό µε γεύση λεµόνι. Η µεγάλη του επιτυχία οδήγησε σύντοµα την εταιρεία σε µεγάλη ανάπτυξη. Καθοριστική στιγµή για την Tempo υπήρξε η απόκτηση του Εθνικού Ζυθοποιείου, που παρήγαγε τη Νο1 µπίρα στο Ισραήλ, την Goldstar, και τη βραβευµένη µπίρα Maccabee.

Σύμφωνα με τη CΕΟ της εταιρείας, κα Tamar Aharon Cohen, η Tempo είναι σήµερα µια από τις µεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διανοµής ποτών στη γειτονική χώρα και κατέχει τη δεύτερη θέση στον τοµέα των αλκοολούχων ποτών. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαµβάνει µερικές από τις πιο επιτυχηµένες µάρκες µπίρας στο Ισραήλ, όπως αυτές που ανέφερα πιο πάνω, καθώς και τη διεθνώς αναγνωρισµένη Heineken. Από το 2005, η Heineken NV Group αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Tempo και κατέχει το 40% του µετοχικού της κεφαλαίου.

«Οι κινητήριες δυνάµεις που οδήγησαν στην άφιξή µας στην αγορά ήταν πρώτιστα οι εταίροι µας στην ισραηλινή αγορά, Heineken και Pernod Ricard. Και οι δύο αυτοί παγκόσµιοι ηγέτες στις κατηγορίες µπίρας και οινοπνευµατωδών ποτών θεώρησαν ότι η µοναδική µας εµπειρία και τεχνογνωσία στην ανάπτυξη χαρτοφυλακίου πολλαπλών κατηγοριών και πολλαπλών µαρκών θα µπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιµη στην κυπριακή αγορά» είχε αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κα Cohen.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top