ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Αιτιολόγηση για την καταψήφιση του προϋπολογισμού ΡΙΚ - Ερώτημα προς ΑΚΕΛ

ΔΗΣΥ: Αιτιολόγηση για την καταψήφιση του προϋπολογισμού ΡΙΚ - Ερώτημα προς ΑΚΕΛ

Αντιδράσεις προκάλεσε  που η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2019. Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ. Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης τήρησε αποχή. 

Ο Προϋπολογισμός του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για το έτος 2019, ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους €34.360.000 και δαπάνες ύψους €34.360.000, απορρίφθηκε με 17 ψήφους υπέρ, 24 εναντίον και 1 αποχή.

Σχετικά με το θέμα, τοποθετήθηκε το Σάββατο (16/3) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος ανέφερε: «Με τη χθεσινή (15/3) μας πολιτική πράξη θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως ως παράταξη ήμασταν πάντοτε, και είμαστε και σήμερα υπέρμαχοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Της δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης που προάγει και που υπερασπίζεται το ρόλο που έχει να διαδραματίσει. Της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που προβάλλει τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, τις παραδόσεις μας. Που σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και που εκπέμπει σοβαρότητα, αμεροληψία και αξιοπιστία. Αυτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε, και αυτό το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στέλνουμε και στην διεύθυνση του ΡΙΚ».

«Θέλουμε επίσης να στείλουμε και ένα μήνυμα προς το προσωπικό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Δηλώνουμε πως κανένας εργαζόμενος και συνταξιούχος δεν πρόκειται να μείνει εκτεθειμένος ή απλήρωτος. Κάθε άλλο. Η χθεσινή μας πολιτική πράξη, θέλουμε να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για να επιλυθεί επιτέλους το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων για τις διακρίσεις που γίνονται εδώ και δεκαετίες. Για να μπορέσει το ΡΙΚ να επιτελέσει τον ρόλο και την αποστολή του θα πρέπει να κατοχυρώνει την αξιοκρατία ανάμεσα στο προσωπικό και να πάψει να έχει υπαλλήλους πολλαπλών ταχυτήτων» πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Και ένα ερώτημα προς το ΑΚΕΛ. Αν το ΑΚΕΛ, είναι ικανοποιημένο είτε με την αντικειμενικότητα, είτε με την ισότιμη μεταχείριση, είτε με το πρόγραμμα, είτε ακόμη και με τις ανισότητες ανάμεσα στο προσωπικό να βγουν και να το πουν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top