ΛΕΜΕΣΟΣ- 104 ΚΙΛΑ: Ψάχνουν τον αποστολέα μέσω Interpol- Για 20 ευρώ μπλέχτηκαν στην υπόθεση

ΛΕΜΕΣΟΣ- 104 ΚΙΛΑ: Ψάχνουν τον αποστολέα μέσω Interpol- Για 20 ευρώ μπλέχτηκαν στην υπόθεση

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης, εναντίων των τεσσάρων υπόπτων για την υπόθεση των 104 κιλών κάνναβης, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, την Πέμπτη (21/3), μετά και την παράδοση τους από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων στις Αρχές της Δημοκρατίας, την Τετάρτη (20/3).

Όπως λέχθηκε από τον εξεταστή τς υπόθεσης αναμένεται η παράδοση τεκμηρίων από τις Βρετανικές Βάσεις, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και η συνεννόηση με την Interpol για να διαπιστωθεί ο αποστολέας καθώς και ο τελικός προορισμός.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΒΑΣΕΩΝ: Ήρθαν με δεκάδες έγγραφα τα 100 κιλά- Οι συνομιλίες των υπόπτων «κλειδί» στην υπόθεση

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μάρτυρας αστυνομικός κατά τη διαδικασία έκδοσης του διατάγματος, ο πρώτος Ελληνοκύπριος ύποπτος έχει δώσει σωρεία ισχυρισμών στις Αρχές, οι οποίοι και διερευνώνται, κάτι που θα γίνει και με κάποιους ισχυρισμούς που προέβαλε ο δεύτερος Ελληνοκύπριος ύποπτος και οι οποίοι φαίνεται να τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Όσον αφορά τους δύο αλλοδαπούς ύποπτους από την Νιγηρία, αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση, προβάλλοντας κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Πληροφορίες του ThemaOnline αναφέρουν ότι, οι δύο Νιγηριανοί ισχυρίζονται ότι είχαν ρόλο εργάτη και ότι συμφώνησαν να ξεφορτώσουν το φορτίο έναντι του ποσού των 20 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση, έχουν τεθεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση δύο ακόμη πρόσωπα, ένας Ελληνοκύπριος και ένας Βόσνιος, ενώ η ΥΚΑΝ ανέφερε στο Δικαστήριο την Τρίτη (19/3) και Πέμπτη (21/3) ότι υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Βόσνιο να εισάγει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE