ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΥΣΥ: «Προτεραιότητα η εφαρμογή του ΓεΣΥ, χωρίς περιθώρια αναβολής του»

ΕΚΥΣΥ: «Προτεραιότητα η εφαρμογή του ΓεΣΥ, χωρίς περιθώρια αναβολής του»

Προτεραιότητα της Ενωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) είναι η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας και δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής στην εφαρμογή του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

Η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Μαρτίου «περιοδεία σε τοπικές της Οργανώσεις στην Λάρνακα, με σκοπό την ενημέρωση των συνταξιούχων για τη δράση της Οργάνωσης στην μεγάλη προσπάθεια για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν». Απαίτηση των συνταξιούχων, σημειώνεται, «είναι η επανάκτηση  και επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν από τις αυθαίρετες αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο».

Προστίθεται ότι«προτεραιότητα της ΕΚΥΣΥ αυτή την περίοδο είναι να συμβάλει με τον δικό της τρόπο, με το κύρος και την επιρροή της στην εφαρμογή  του ΓεΣΥ και εκφράζεται η θέση ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής της εφαρμογής του Σχεδίου, αφού τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, ύστερα από τη σημαντική μείωση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας, είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να υποφέρουν χωρίς να λαμβάνουν έγκαιρα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Οι συνταξιούχοι, σημειώνεται στην ανακοίνωση «προτρέπουν τους γιατρούς να ενταχθούν στο ΓεΣΥ και να συνεργαστούν με τον ΟΑΥ για την επιτυχημένη εφαρμογή και λειτουργία  του Συστήματος».

Στην περιοδεία που έγινε στις Τοπικές Οργανώσεις του Συνοικισμού Κοκκίνων, της τουρκοκυπριακής συνοικίας της Λάρνακας, του Συνοικισμού Καμάρων και Τερσεφάνου, παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης και ο Επαρχιακός Γραμματέας της Οργάνωσης στη Λάρνακα Γιώργος Σωτηρίου.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top