ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το DNA «έκαψε» τον φερόμενο εμπρηστή- Φορτώνεται και άλλη εγκληματική ενέργεια

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το DNA «έκαψε» τον φερόμενο εμπρηστή- Φορτώνεται και άλλη εγκληματική ενέργεια

Διάταγμα 6ήμερης κράτησης, εναντίoν 39χρονου υπόπτου για υποθέσεις εμπρησμού οχημάτων και διάρρηξης, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, την Παρασκευή (29/3).

Ο 39χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης (28/3), μετά και την ταυτοποίηση γενετικού υλικού που βρέθηκε σε πλαστικό παγούρι, το οποίο περιείχε εύφλεκτη ύλη και βρισκόταν στη σκηνή του εμπρησμού 2 οχημάτων, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 12/3, στο χωρίο Ασώματος.

Επίσης ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος με κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν σε σκηνή διάρρηξης καταστήματος, η οποία διαπράχθηκε στις 10/9/2018 στη Λεμεσό.

Ένσταση έφερε συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου, Αλέξανδρος Σαουρής, ως προς τον χρόνο των 7 ημερών που ζητήθηκε από την Αστυνομία, χαρακτηρίζοντας τον ως υπερβολικό και προχώρησε σε αντεξέταση του μάρτυρα- αστυνομικού.

Ο εξεταστής της υπόθεσης του εμπρησμού, μεταξύ άλλων, μετά από σχετική ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης, ανέφερε ότι στις έρευνες απασχολούνται 3 με 4 αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Επισκοπής, με τον δικηγόρο του 39χρονου να αναφέρει ότι ο αριθμός των ατόμων που διερευνά την υπόθεση είναι αρκετός για να μπορέσουν να ληφθούν οι 24 καταθέσεις ενωρίτερα από το χρονικό διάστημα των 7 ημερών.

Μάλιστα ο κ. Σαουρής δεσμεύτηκε ότι τα 5 άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του ύποπτου και τα οποία περιλαμβάνονται στις 24 καταθέσεις που υπολείπονται, θα καταθέσουν στην Αστυνομία το συντομότερο δυνατόν, κάτι που χαρακτήρισε ως ευχάριστο ο εξεταστής της υπόθεσης.

Όσον αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα , έγινε αποδεκτό και από τις δύο πλευρές ότι ο ύποπτος δεν μπορεί να επηρεάσει τις έρευνες εάν είναι ελεύθερος, με τον μάρτυρα – αστυνομικό όμως να αναφέρει ότι, πιθανόν να προκύψουν και νέες καταθέσεις, κάτι όμως που ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι αυτό δεν είναι βέβαιο εκ των πρότερον.

Εξετάζοντας τον μάρτυρα αστυνομικό ο κ. Σαουρής, ρώτησε τον αστυνομικό γιατί δεν έγινε ακόμη η υπόδειξη της σκηνής στους ερευνητές του ΤΑΕ, όπου ο 39χρονος ανέφερε στους ανακριτές ότι πέταξε το συρτάρι της ταμιακής μηχανής, την οποία φέρεται ο ύποπτος να άρπαξε από το το κατάστημα, στις 10/9/2018, με τον αστυνομικό να αναφέρεται σε άλλες ενέργειες πιο σημαντικές.

Τελικά το Δικαστήριο, αποφάσισε όπως ο 39χρονος παραμείνει υπό κράτηση για περίοδο 6 ημερών, αντί 7 που ζήτησε η Αστυνομία, ενώ οι Αρχές εξετάζουν ταυτόχρονα το ενδεχόμενο ο φερόμενος εμπρηστής να είχε και συνεργό.

Χρίστος Ζήνωνος
*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top