ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έδειξε ότι έχει ΚΟΤΣΙΑ ο Κέρκεζ! Ήξερε ότι θα… τον περίμενουν στη γωνία, αλλά δεν «μάσησε»

Έδειξε ότι έχει ΚΟΤΣΙΑ ο Κέρκεζ! Ήξερε ότι θα… τον περίμενουν στη γωνία, αλλά δεν «μάσησε»

Η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες το βράδυ του Σαββάτου (30/03), επικρατώντας της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» με 0-2, κάνοντας καλή εμφάνιση και χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα από τους «ερυθρόλευκους».

Με αυτή τη νίκη, η Λεμεσιανή ομάδα παρέμεινε στην 3η θέση, όμως το πιο σημαντικό είναι που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά και να αρχίσει να… «λιγουρεύεται» την Ευρώπη.

Πλέον, στο χειρότερο σενάριο, η ΑΕΛ θα τερματίσει 4η και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το ερχόμενο καλοκαίρι, εκτός κι αν κατακτήσει το κύπελλο η ΕΝΠ, ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, ρεαλιστικά ομιλούντες.

Επιστρέφοντας στο χθεσινό ματς, η αλήθεια είναι ότι… «τρομάξαμε» ως γνήσιοι «προπονητές της κερκίδας», βλέποντας την ενδεκάδα που κατέβασε ο Ντούσαν Κέρκεζ.

Ο Βόσνιος τεχνικός «ανακάτεψε» για πολλοστή φορά φέτος την «τράπουλα», ρίσκαρε και εν τέλει δικαιώθηκε, αποδεικνύοντας ότι έχει κότσια και πως δεν φοβάται το ρίσκο.

Δεν γνωρίζουμε αν είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Απόλλωνα την ερχόμενη Τετάρτη (03/04), όμως ζώντας αρκετά χρόνια πλέον στη Λεμεσό, ήξερε κι ο ίδιος πως θα τον περνούσαν ξανά από… «λαϊκό δικαστήριο» για κάποιες από τις επιλογές του, έτσι και η ομάδα του έχανε (και αυτό) το παιχνίδι.

Πέρα από το σύστημα που επέλεξε, η απόφαση του να «βγάλει από τη ναφθαλίνη» τους Βοζίνια και Λαφράνς, μόνο εύκολη δεν ήταν, ειδικά για τον πρώτο, ο οποίος στον Α΄ γύρο έζησε ένα… εφιαλτικό βράδυ στο «Αμμόχωστος», έχοντας δεχθεί τέσσερα γκολ και χάνοντας στη συνέχεια τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Επίσης, η χρησιμοποίηση του Σρανζ ήταν μία επιλογή που… συζητήθηκε αρκετά, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο, όμως στο χθεσινό ματς κέρδισε αν μη τι άλλο το πέναλτι και έδειξε πως έχει περιθώρια βελτίωσης.

Ούτε η μη χρησιμοποίηση του πιο αξιόπιστου «κόφτη» που διαθέτει το «γαλαζοκίτρινο» ρόστερ, του Ζντραβφόσκι, ήταν εύκολη απόφαση, όμως πήρε κι αυτό το ρίσκο και του βγήκε.

Επιπλέον… μπόνους, ήταν η αλλαγή του Χουράδο που εξελίχθηκε σε «χρυσή», μετά το διπλό «χτύπημα» του Ισπανού φορ, που «μάτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα μετά από… 3,5 μήνες!

Εν κατακλείδι, ήταν μία ωραία «γαλαζοκίτρινη» βραδιά που έψαχναν καιρό ο Βόσνιος τεχνικός και η ΑΕΛ, όμως τα… ακόμη πιο δύσκολα έπονται, αφού πριν η ομάδα χαρεί τη νίκη της, ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα (03/04).

Η… συγκυρία πάλι δεν είναι ευνοϊκή για την ΑΕΛ, αφού ο Απόλλωνας προέρχεται από δύο σερί ήττες και πάντα όταν είναι «πληγωμένος», αναζητά ένα ξέσπασμα, όμως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να το επιτρέψουν και οι «γαλαζοκίτρινοι», οποίοι έχουν γίνει αρκετές φορές η… «συτζιά του μαύρου» τα τελευταία χρόνια στο παραδοσιακό ντέρμπι της πόλης, είτε με δική τους ευθύνη, είτε όχι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με εμφάνιση ανάλογη του προηγούμενου μεταξύ τους ντέρμπι, όπου οι παίκτες της ΑΕΛ μπήκαν φοβισμένοι στο γήπεδο και ο προπονητής έκανε αρκετά λάθη στον καταρτισμό του αγωνιστικού του πλάνου, δεν θα έχουν καμία τύχη, η υπόθεση πρόκριση θα κριθεί από το πρώτο ματς και θα αρχίσει πάλι η… μουρμούρα, η ισοπέδωση και η καταστροφολογία.

Αυτά, ας τα έχουν καλά στο μυαλό τους άπαντες στο «γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο», προκειμένου σε αυτό το κρίσιμο ματς να έχουν αυτοπεποίθηση και να… «μασάνε σίδερα», αντιμετωπίζοντας τον Απόλλωνα με σεβασμό μεν, αλλά χωρίς φόβο και ηττοπάθεια, για να αφήσουν τουλάχιστον «ανοιχτούς λογαριασμούς» ενόψει της ρεβάνς, διεκδικώντας εκεί με αξιώσεις την πρόκριση στον ΤΕΛΙΚΟ.

Κι αν τελικά πάνε τελικό, να το κατακτήσουν κιόλας αυτή τη φορά το τρόπαιο, αλλιώς δεν έχει νόημα η… «χαρά της συμμετοχής» που εξελίσσεται στον απόλυτο «εφιάλτη». Έξι ήττες σε ισάριθμους τελικούς κυπέλλου από το 2003 μέχρι το 2015 είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και… ΑΣΗΚΩΤΕΣ, όπως και τα… σχεδόν 30 χρόνια αναμονής από τον… «καταραμένο» νικηφόρο τελικό με τον Άρη το μακρινό 1989, αλλά αυτή την κουβέντα θα την κάνουμε, εάν και εφόσον χρειαστεί, σε μεταγενέστερο στάδιο…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top