ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΙΝΤΖΙ: Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι η επίτευξη της ειρήνης στην Κύπρο

ΑΚΙΝΤΖΙ:  Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι η επίτευξη της ειρήνης στην Κύπρο

Η μεγαλύτερη ευθύνη και των δύο κοινοτήτων έναντι των μελλοντικών γενεών είναι η επίτευξη της ειρήνης, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.


Ο κ. Ακιντζί δέχθηκε την Τρίτη 2/4 τον Τ/κ Φετχί Ακιντζί και τον Ελληνοκύπριο Γιάννη Μαραθεύτη, οι οποίοι ήταν αντιμαχόμενοι κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ενώ ο Μαραθεύτης είχε πληγωθεί από πυρά που εξαπέλυσε ο Φετχί Ακιντζί. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πανίκος Νεοκλέους.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του τ/κ ηγέτη, Ακιντζί και Μαραθεύτης, οι οποίοι πληροφορήθηκαν για τον τραυματισμό του δεύτερου μέσω βιβλίων που γράφτηκαν για την εποχή, έγιναν οικογενειακοί φίλοι εδώ και δέκα χρόνια.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι υπήρξε πολύς πόνος στην Κύπρο κατά το παρελθόν και πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ευθύνη και των δύο κοινοτήτων για τις επόμενες γενεές είναι να κάνουν ειρήνη όπως έκαναν οι Φετχί Ακιντζί και Γιάννης Μαραθεύτης και να οικοδομήσουν το μέλλον μια ισότητα και ασφάλεια.
 
«Και εμείς, όλοι μας, θα πρέπει να κάνουμε το παν για αυτό», είπε ο κ. Ακιντζί.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πόλεμος σημαίνει πόνο και δάκρυα, η ειρήνη σημαίνει αγάπη και ευημερία. Πολλά μπορεί να χαθούν στον πόλεμο και πολλά μπορεί να κερδηθούν στην ειρήνη και για τις δύο πλευρές, κατέληξε ο Τ/κ ηγέτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top