ΔΙΕΘΝΗ

Τις ενστάσεις του υπέβαλε το ΑΚΡ σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Τις ενστάσεις του υπέβαλε το ΑΚΡ σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Τις ενστάσεις του παρέδωσε το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ΑΚΡ, τόσο για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη όσο και για την Άγκυρα εντός της προθεσμίας που καθόρισε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται από την τουρκική νομοθεσία. 



Ο επαρχιακός πρόεδρος του ΑΚΡ Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι 2 χιλιάδες 675 ψήφοι υπέρ του υποψηφίου του ΑΚΡ Μπιναλί Γιλντιρίμ μηδενίστηκαν στα πρακτικά του YSK, ενώ σε άλλη κάλπη καταγράφηκαν 25 χιλιάδες άκυρα ψηφοδέλτια. “Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν άκυρες οι ψήφοι επειδή σε ένα φάκελο υπήρχαν λιγότερα ή περισσότερα ψηφοδέλτια”, ανέφερε.

Επίσης ο επαρχιακός πρόεδρος του ΑΚΡ Άγκυρας δήλωσε ότι υπέβαλαν την ένστασή τους για 3 χιλιάδες 217 κάλπες στην Άγκυρα λόγω παρατυπιών. 

Στο μεταξύ στον δήμο του Καντίκιοϊ (Χαλκηδόνα) της ανατολικής Κωνσταντινούπολης όπου το ΑΚΡ είχε υποβάλει ένσταση, τελικά η επανακαταμέτρηση έδειξε ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου θα έπρεπε να πάρει άλλες 424 ψήφους.
“Μας συγχωρείται κ. Ιμάμογλου αλλά βρήκαμε άλλες 424 ψήφους δικές σας οι οποίες μας είχαν ξεφύγει”, έγραψε στο τουίτερ του ο δήμαρχος Καντίκιοϊ του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top