Συντεχνίες ΑΗΚ: Το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να υφίσταται έως ότου λειτουργήσει το ΓεΣΥ

Συντεχνίες ΑΗΚ: Το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να υφίσταται έως ότου λειτουργήσει το ΓεΣΥ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ διαβεβαιώνουν τους συναδέλφους τους ότι μέχρις ότου λειτουργήσει πλήρως και αποτελεσματικά το ΓεΣΥ, θα αγωνιστούν ώστε το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λειτουργεί υπέρ της υγείας των εργαζομένων και όχι ανταγωνιστικά προς το ΓεΣΥ, τονίζοντας ότι όταν εκλείψει αυτή η ανάγκη, "τότε θα αποφασίσουμε διαφορετικά".

 
Σε εγκύκλιο προς όλα τα μέλη τους, οι συντεχνίες χαρακτηρίζουν αυθαίρετη και μονομερή ενέργεια του Υπουργού Οικονομικών να εξασφαλίσει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάργηση των Ταμείων αυτών που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των εργαζομένων.
 
Οι συντεχνίες ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν πρόθεση να παρεμβάλουν εμπόδια στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και προσθέτουν ότι ήδη συμμετέχουν σε αυτό με την καταβολή εισφορών.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πτώμα στη Λάρνακα: Κρυμμένο πρόχειρα στην Κοφίνου - Ενδείξεις για τραύματα από μαχαίρι - Φωτογραφίες από το σημείο

Πτώμα στη Λάρνακα: Κρυμμένο πρόχειρα στην Κοφίνου - Ενδείξεις για τραύματα από μαχαίρι - Φωτογραφίες από το σημείο

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας μετά τον εντοπισμό πτώματος, που εκτιμάται ότι ανήκει στον Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τις 12 Ιουνίου, με τις αρχές να διερευνούν υπόθεση απαγωγής.