ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ καλεί να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ» - Αβέρωφ: «Το πολιτικό bullying δεν έχει πέραση. Λάθος πρόσωπο διάλεξαν»

«Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ καλεί να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ» - Αβέρωφ: «Το πολιτικό bullying δεν έχει πέραση. Λάθος πρόσωπο διάλεξαν»

Η εφημερίδα «Χαραυγή» ισχυρίζεται σε δημοσίευμά της την Δευτέρα (8/4) πως ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου καλεί ομάδες παρόχων υπηρεσιών υγείας να μην ενταχθούν στο Γενικό Σύστημα Υγείας γιατί θα τροποποιηθεί το Σύστημα, με τον ίδιο να κάνει λόγο για πολιτικό bullying.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Το δημοσίευμα της «Χαραυγής» αναφέρει συγκεκριμένα: «Σοβαρά εκτεθειμένος μένει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν την τελευταία εβδομάδα και τον φέρουν να καλεί ομάδες παρόχων υπηρεσιών υγείας να μην ενταχθούν στο Γενικό Σύστημα Υγείας επειδή ο ίδιος θα μεριμνήσει αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές να τροποποιήσει το Σύστημα».

Επιπλέον, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: «Οι πληροφορίες εντάθηκαν σε συνεδρία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου, όταν ηγετικό στέλεχος του ΚΕΒΕ απευθυνόμενο προς τους εισαγωγείς φαρμάκων τούς παρότρυνε να μην καταλήξουν σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και να μην υπογράψουν για τη συμμετοχή των εταιρειών τους στο ΓεΣΥ, επειδή, όπως τους ανέφερε, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του». 

Μάλιστα, σημειώνεται ότι παρόμοιες διαβεβαιώσεις είχαν ακουστεί τόσο σε κύκλους των νοσηλευτών όσο και των γιατρών το προηγούμενο διάστημα.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Χαραυγή» ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (8/4) στο «Πρωινό δρομολόγιο» έκανε λόγο για πολιτικό bulling το οποίο δεν έχει πέραση σε μια δημοκρατία, ενώ υπογράμμισε ότι διάλεξαν λάθος πρόσωπο για να το κάνουν.

Επισήμανε επίσης ότι ο ΔΗΣΥ ενώ επιθυμούσε πολυασφαλιστικό σύστημα υγείας, εντούτοις, διότι τα άλλα εφτά κόμματα ψήφισαν μονοασφαλιστικό, δεν είχαν δικαίωμα για γινάτια και δεν ήθελε να τιμωρηθούν 800 χιλιάδες ασθενείς, γι’ αυτό τάχθηκε υπέρ αυτού που ήθελε η πλειοψηφία.

Σημείωσε επιπλέον: «Ό,τι μας ζήτησαν και ό,τι μας ζητήσουν ο ΔΗΣΥ θα δηλώνει παρόν, τελεία και παύλα».

Το δημοσίευμα της Χαραυγής:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top