ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Υπάλληλος τελωνείου έκανε τον έμπορα – Δεν δέχθηκε την απόλυσή του

ΚΥΠΡΟΣ: Υπάλληλος τελωνείου έκανε τον έμπορα – Δεν δέχθηκε την απόλυσή του

Η απόλυση του τελώνη από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ήταν μονόδρομος, ωστόσο ο ίδιος, ενώ παραδέχθηκε ότι έκανε εισαγωγή κάνναβης, προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο για να ανατρέψει την εν λόγω απόφαση.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», o πρώην πλέον υπάλληλος του τελωνείου, βρισκόταν σε διαθεσιμότητα από το 2013 και το 2017 αποφασίστηκε η απόλυσή του από την θέση βοηθού τελώνη στην Υπηρεσία Τελωνείων, ενώ προηγουμένως καταδικάστηκε  σε φυλάκιση με αναστολή αφού  παραδέχθηκε δύο κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή την εισαγωγή κάνναβης, και κατάχρηση εξουσίας αφού, ενώ ήταν δημόσιος λειτουργός, ενήργησε κατά τρόπο που παραέβλαπτε τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, σημείωσε σχετικά με την απόλυσή του: «ο υπάλληλος αποδέκτηκε να συνεργαστεί και να διευκολύνει την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, με αντάλλαγμα το οικονομικό όφελος ή και άλλο προσωπικό όφελος (…) Η Κυπριακή Δημοκρατία ενεπιστεύθη στον εν λόγω τελώνη μια σημαντική και υπεύθυνη θέση στο Τμήμα Τελωνείων, ώστε να εφαρμόζονται οι πρόνοιες της τελωνειακής νομοθεσίας και κανονισμών, να εισπράττονται οι νόμιμοι δασμοί και φόροι και να καταπολεμάται το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή. Αυτός καταχρώμενος τη θέση του, με πρωτοφανή επιπολαιότητα και καταστρατηγώντας τη νομοθεσία την οποία τάχθηκε να υπηρετεί, συνωμότησε με άλλα πρόσωπα για να διευκολύνει την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αδικήματα που βρίσκονται σε έξαρση και που έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία μας, ιδιαίτερα τη νεολαία μας. Με τις πιο πάνω ενέργειές του ο υπάλληλος απέκοψε κάθε δεσμό με την υπηρεσία του».

Η προσφυγή του πρώην υπαλλήλου του τελωνείου στο Διοικητικό Δικαστήριο  απορρίφθηκε και η ποινή της απόλυσης επικυρώθηκε.

«Η επιλογή της πειθαρχικής ποινής που θα επιβληθεί εμπίπτει στη διακριτική εξουσία της ΕΔΥ και το Δικαστήριο δεν επεμβαίνει, εκτός εάν διαπιστωθεί υπέρβαση των ορίων άσκησης της εξουσίας αυτής. Από το απόσπασμα που παρέθεσα πιο πάνω, έχω την άποψη ότι η ΕΔΥ εξήγησε και αιτιολόγησε σε επαρκή βαθμό τους λόγους γιατί εκλαμβάνει τα αδικήματα που διέπραξε ο αιτητής ως ιδιαίτερης σοβαρότητας έτσι ώστε να του επιβάλει τη μεγαλύτερη εκ των πειθαρχικών ποινών. Συνεπώς, δεν διαπιστώνω κάποια υπέρβαση από την ΕΔΥ κατά την άσκηση της διακριτικής της εξουσίας», σημείωσε στην απόφασή του το Διοικητικό Δικαστήριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top