ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμαρχος Στροβόλου: «Σε δύο μήνες έτοιμη η μελέτη για επανασχεδιασμό Λεωφόρου Τσερίου»

Δήμαρχος Στροβόλου: «Σε δύο μήνες έτοιμη η μελέτη για επανασχεδιασμό Λεωφόρου Τσερίου»

Προχωρεί ο επανασχεδιασμός της Λεωφόρου Τσερίου, στον Στρόβολο, ύστερα από αρκετούς μήνες στασιμότητα του θέματος, με την εκπόνηση μελέτης, σε ό,τι αφορά στην ποιοτική αξιολόγηση εναλλακτικών επιλογών για τη Λεωφόρο, από ιδιωτικό οίκο με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό προσφορών που προκήρυξε ο Δήμος.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Στροβόλου υπέγραψε συμφωνία με τον διεθνούς αναγνώρισης οίκο «Markides Associates», που εδρεύει στο Λονδίνο για να ετοιμάσει κυκλοφοριακή μελέτη για τη Λεωφόρο Τσερίου, ως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2017 και του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τον επανασχεδιασμό του δρόμου από ιδιώτη μελετητή στη βάση σεναρίου για δύο λωρίδες χωρίς κτιστή νησίδα.

Συγκεκριμένα, η ποιοτική αξιολόγηση εναλλακτικών επιλογών που θα κληθεί ο οίκος να απαντήσει αφορούν την αξιολόγηση επιπτώσεων στην προσβασιμότητα, οδική ασφάλεια, εμπορική και οικονομική ανάπτυξη, υγεία, περιβάλλον, κυκλοφορία όλων των μέσων διακίνησης και στην ποιότητα ζωής.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ότι για αυτό τον σκοπό ομάδα του οίκου θα έρθει στις 30 Απριλίου στην Κύπρο από το Λονδίνο και σημείωσε πως η συμφωνία προβλέπει όπως η μελέτη είναι έτοιμη σε δύο μήνες, στα τέλη Ιουνίου.

Ανέφερε ότι ήδη έχουν συμφωνήσει Δήμος Στροβόλου, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και Τμήμα Δημοσίων Έργων να βοηθήσουμε, πιθανόν με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, να ετοιμαστεί η μελέτη, στα πλαίσια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και σημείωσε πως «βάσει της μελέτης θα προχωρήσουμε στα κατασκευαστικά έργα».

Συνάντηση για συζήτηση του θέματος είχε την Δευτέρα 15 Απριλίου ο Δήμαρχος Στροβόλου με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας Κυριάκο Κούνδουρο κατά την οποία συμφωνήθηκε, όπως είπε ο κ. Παπαχαραλάμπους, να προχωρήσει το έργο βάσει της μελέτης που θα καταρτιστεί από τον οίκο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top