ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θέλει έστω ένα βαθμό για να μην μπλέξει σε… σενάρια «τρόμου»

Θέλει έστω ένα βαθμό για να μην μπλέξει σε… σενάρια «τρόμου»

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλημάτος, η ΑΕΛ βρίσκεται στην 4η θέση με 49 βαθμούς και είναι στο +9 από την 5η Νέα Σαλαμίνα που έχει 40.

Παρ΄ όλα αυτά, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα και μαθηματικά την έξοδο της στην Ευρώπη, αφού υπάρχει ένα σενάριο… «τρόμου» που τη ρίχνει στην 5η θέση, το οποίο όμως ρεαλιστικά ομιλούντες, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Όμως, στην ΑΕΛ δεν θα το πάρουν αψήφιστα και θέλουν να… ξεμπερδεύουν από την επόμενη κιόλας αγωνιστική (8η στα πλέι-οφ), όπου υποδέχονται την Ομόνοια, η οποία φέτος τους έχει κερδίσει δύο φορές στο ΓΣΠ και ηττήθηκε μετά δυσκολίας στο Τσίρειο στον Α΄ γύρο της κανονικής περιόδου.

Οι «κίτρινοι» θα επιδιώξουν φυσικά τη νίκη, όμως και ο ένας βαθμός, τους είναι αρκετός, ειδάλλως, αν ηττηθούν και την ίδια ώρα κάνει διπλό στην «Αρένα» η Νέα Σαλαμίνα, η διαφορά θα πέσει στους έξι και στην προτελευταία αγωνιστική, η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους», με τον κίνδυνο να «ψαλιδιστεί» στους τρεις και την ομάδα της Αμμοχώστου να υπερέχει στην ισοβαθμία!

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν θέλει και πολύ για να μετατραπεί σε θρίλερ η κατάληψη της 4ης θέσης, κάτι που στην ΑΕΛ δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται, γι΄ αυτό και ο Ντούσαν Κέρκεζ θα φροντίσει να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του, αμέσως μετά την επιστροφή τους από το ρεπό του Πάσχα, βγάζοντας τους μια και καλή από το μυαλό τον τελικό του κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος… αργεί.

Εννοείται πως αν η Νέα Σαλαμίνα χάσει ή έρθει ισοπαλία στο ματς με την ΑΕΚ, η ΑΕΛ «κλειδώνει» και μαθηματικά την 4η θέση ακόμα κι αν ηττηθεί από την Ομόνοια, όμως η Λεμεσιανή ομάδα θέλει να εξαρτάται από τα… δικά της πόδια, για να μην έχει το νου της στο αποτέλεσμα του αγώνα στην «Αρένα».

Σημειώνουμε ότι ο Βόσνιος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πέραν του Γκαστανιάγα, ο οποίος όμως αναμένεται να είναι έτοιμος για το ματς με το «τριφύλλι».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top